No Audio on iOS

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Mar 30, 2015 8:36 pm

ohhh what .. have you tried build it in XDK and it works on device ?
B
34
S
18
G
11
Posts: 353
Reputation: 8,803

Post » Mon Mar 30, 2015 8:44 pm

B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Mon Mar 30, 2015 9:44 pm

Looks nice ...

BUT thought you tried building my AudioTest2.capx
To clear out it something is wrong in that .. or the intel xdk

Regards
Flemming
B
34
S
18
G
11
Posts: 353
Reputation: 8,803

Post » Mon Mar 30, 2015 10:38 pm

ohhh haha sorry missed the post with the Capx i was just saying in general it works ill test it now.
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Tue Mar 31, 2015 5:50 pm

GREAT !!!

Looking forward to hear your verdict ;-)
B
34
S
18
G
11
Posts: 353
Reputation: 8,803

Post » Thu Apr 02, 2015 5:00 am

I had/have this same problem. No sound in Safari on a iPad 2 running 8.2. But sound was fine using the chrome browser on the same iPad.
The "no sound in iOS" was also happening with the Intel XDK mobile tester.
I tried some experiments.
I took an older version of the game, because I remembered at one point the sound WAS working in Safari before and sure enough it was fine.
Without getting into all the steps I took to get it to work, here is what seems to work (which is more of a hack).
For me it seemed to be music specific. If I get the music to work all the other sounds in the game seemed to function normally.
I re added/installed the music file using a wav file with a slightly different name(PCM, sterio,16 bit, 44,100Hz).
I made a iOS specific music function were I play the new music file at the same point the old file plays at, then I immediately stop it.
Just replacing the old music file doesn't seem to work.
It's like all it needs is for the sound to be activated/initialized, then everything is fine. This makes all the other sounds in the game work as they should. Including the old music file.
Go figure.
I don't know if you were saying you tried something like this already. Worked for me, I hope it will help you too.
B
6
S
2
G
1
Posts: 26
Reputation: 633

Post » Thu Apr 02, 2015 7:15 am

Thanks for input

Ive tried different ways ... but its confusing that a C2 cordova export > xdk build
dont work ...out of the box


THIS is an answer from intel:
Hi Flemming,

I tried your app you sent me. It looks like it is using Web Audio when you are running on the device. The audio is generally supported in webview but not reliable. You should be using Cordova for audio. If there is a way in C2 to force your app to use Cordova you should do that, otherwise you have to write js code to implement audio using Cordova plugin. There are examples available in sample apps.

Swati


This I cant figure out BUT hope that Ashley or someone from C2 will help with this Issue

/flemming
B
34
S
18
G
11
Posts: 353
Reputation: 8,803

Post » Thu Apr 02, 2015 6:28 pm

I have just had the same issue with no audio on iPad 2 with a html5 export. See link below for piano demo. There is sound in chrome, but none in Safari. Weird, as I have other browser games exported pre v200 that are fine in Safari.

The odd thing is the first time I checked the link below it works, but on a second visit no audio.. Strange. I am starting to think it's a bug, but not sure if it's safari or C2.

http://www.zoytek.co.uk/fgl/piano/
B
24
S
7
G
1
Posts: 186
Reputation: 2,716

Post » Fri Apr 03, 2015 2:59 pm

Guys "Media" option must be enabled when exporting for IOS. Try it.
http://prntscr.com/6p1kyj
B
32
S
10
G
3
Posts: 310
Reputation: 6,101

Post » Fri Apr 03, 2015 5:18 pm

Thanks for input

JUST TRIED that for the Cordova C2 Export > Intel xdk Cordova iOS build

Still no audio

If someone will try to build this simple test to locate whats wrong :-)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22406377/AudioTest2.capx

Thanks
B
34
S
18
G
11
Posts: 353
Reputation: 8,803

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: sydtes and 4 guests