No Sound on some web browsers

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Sep 22, 2016 2:40 pm

Hi am new to the forums!

When I Play my games on certain browsers (mainly chrome and the avast safe web browser(modified chromium)) there's no sound on my games. While MS Edge seems to work. NW.js has no sound too.

I have tried NW.js on other operating systems too and none of them have sound too.

If I type in the sound address it plays fine even in the browsers that don't work.

All audio files are in the .m4a format.
The game is uploaded to my website (https://jordonbc.github.io/SpaceMasters/).
This is the same across multiple projects.
Latest version of construct 2 (stable).

Any ideas?
B
10
S
4
Posts: 13
Reputation: 835

Post » Thu Sep 22, 2016 3:08 pm

The .m4a is the problem. m4a only works in Edge and Safari. Ogg works in Chrome/chromium and Firefox I believe.

When you import sounds into C2, import them as WAV files and it will automatically convert everything to both formats. They must both exist for cross-platform support. Now if you're packaging as an .exe through nw.jw, you only need the ogg files.
B
103
S
38
G
19
Posts: 962
Reputation: 17,986

Post » Thu Sep 22, 2016 3:35 pm

It work now thanks for helping me.
B
10
S
4
Posts: 13
Reputation: 835

Post » Thu Sep 22, 2016 9:15 pm

FLAC format is also a good choice, since it can be converted into .ogg and .m4a too.
B
129
S
33
G
17
Posts: 1,552
Reputation: 20,515


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests