No window frame in node-webkit (r190)

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Dec 29, 2014 4:41 am

Problem Description
When previewing a game with node-webkit, or playing a game exported with node-webkit, the window frame doesn't show. This issue appeared with Construct 2 r190. I looked at both package.json and package-preview.json files in Construct's node-webkit exporter files, and in neither of them "frame" is set to false. (In package.json you can see "frame": [[[frame]]] and I had to add "frame" to package-preview.json myself since it didn't already exist, and I have set it to "frame": true but it didn't do anything.)

When exporting the game with node-webkit, I have checked the 'Window frame' box, but still have no window frame. I have also extracted the exported package.nw file and looked at the package.json file contained in it, and I can see "frame": true .
Finally, I also tried uninstalling Node-webkit for Construct 2, and reinstalling it, and it didn't solve the problem.

Attach a Capx

Description of Capx

Steps to Reproduce Bug
  • Preview in node-webkit
  • Or export with node-webkit

Observed Result
There is no window frame : no minimize, maximize nor 'x' button

Expected Result

Affected Browsers
  • Node-webkit: (YES)

Operating System and Service Pack
Windows 7

Construct 2 Version ID
r190
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
11
S
3
G
3
Posts: 206
Reputation: 2,379

Post » Mon Dec 29, 2014 4:52 am

Same here,
Windows Vista SP2, 64-bit.
B
86
S
43
G
71
Posts: 601
Reputation: 43,619

Post » Mon Dec 29, 2014 5:00 am

Did you try reverting to an earlier version of node? 10.5 performs better than the current version anyway.
Don't lose your work. Backup your game with Dropbox.
B
44
S
10
G
10
Posts: 1,106
Reputation: 9,187

Post » Mon Dec 29, 2014 6:46 am

I've had the same issue with R192.
ImageImageImageImage
B
62
S
19
G
51
Posts: 633
Reputation: 30,826

Post » Mon Dec 29, 2014 8:38 am

I was thinking this must be something to do with the new node 11.1.

BUT, I tried a 64bit export from r192, and I still get a normal window with Min/Max/Exit buttons.

Wonder what the difference is? :?
Don't lose your work. Backup your game with Dropbox.
B
44
S
10
G
10
Posts: 1,106
Reputation: 9,187

Post » Mon Dec 29, 2014 9:09 pm

@TiAm, I just reverted to Node-webkit 10.5 following your tutorial, and now it works like a charm. Maybe the developpers at Scirra should tell people to download the older version of Node-webkit-for-Construct-2 until that bug is resolved with the newer version.
B
11
S
3
G
3
Posts: 206
Reputation: 2,379

Post » Mon Jan 05, 2015 5:49 pm

I think this is a node-webkit bug fixed in v0.11.5 which we just put up at scirra.com/node-webkit. Can you confirm it's fixed there?
Scirra Founder
B
387
S
230
G
88
Posts: 24,251
Reputation: 192,454

Post » Tue Jan 06, 2015 12:47 am

Works fine on my side, thanks! :) What about you, @spacedoubt ?
B
11
S
3
G
3
Posts: 206
Reputation: 2,379

Post » Tue Jan 06, 2015 2:33 am

Indeed! :) Thanks!
B
86
S
43
G
71
Posts: 601
Reputation: 43,619


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests