Node Webkit Linux Exporter issue

Get help using Construct 2

Post » Mon May 13, 2013 2:52 pm

Hello,

I'm trying to export the game using Node-Webkit for Linux. It exports, but the version just doesn't work. I'm using Ubuntu and when I click on the file it shows a message and the game doesn't start. I'm not a Linux user and I don't have any idea what to do. Is there anything else to do after export the game? I'm just exporting on windows, copying files to the Linux computer and clicking on the game file. Probably there is something more to do, I don't know. Any ideas?
B
13
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,336

Post » Mon May 13, 2013 7:08 pm

Sounds like you should file a bug report with on the node webkit page: https://github.com/rogerwang/node-webkit/issues?state=open
Moderator
B
88
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,432

Post » Mon May 13, 2013 8:29 pm

@arcgen - you need to right-click the file, select properties, and enable execute permission.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Wed May 15, 2013 12:40 pm

Thanks Ashley! That is what I did and Worked :) But just in one partition, on another just doesn't work. But maybe it's a Ubuntu issue, I don't know. I just installed the Ubuntu on another machine to test the game. 32 and 64 bit is working :)

The game is running on Ubuntu, but not so good as the Windows version. The performance lost more or less 10 FPS.

On OSX it's working on the 10.7.4 (One year old Macbook pro) with the same windows 8 performance. It's perfect. But on the OSX 10.6.8 (quite old Macbook white) is not working at all. The game just doesn't open. Any idea?

Thank you!
B
13
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,336

Post » Wed May 15, 2013 3:06 pm

@arcgen - linux graphics card drivers are a huge mess. Open Chrome and type in chrome://gpu and you can see if Chrome thinks your drivers are good enough to enable hardware acceleration.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Wed May 15, 2013 4:05 pm

It is. I have 2 partition on the same computer, one with linux 32 bit and another with Win7. My old test computer is a Centrino duo and the GPU is a old Nvidia. But the difference between systems is at least 10 FPS. It's ok.

I just realized why they don't port the games for Linux. It's difficult to work with this messy graphic card thing.

On the win8/i7 computer and Macbook pro is running very well. Do you know why it has problems on old OSX?
B
13
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,336

Post » Tue Jul 09, 2013 11:24 am

Hey, well i have more or less the same problem under linux.

Im using Ubuntu 13.04 64Bit running Construct2 on Virtualbox with Win7 32 Bit.

I tried exporting the Old Tv WegGl project, because I wanted to ensure that my system supports WebGl.

After making the file runnable I tried to run it but nothing happens..

Can someone help me?
B
5
S
1
Posts: 3
Reputation: 533

Post » Wed Jul 10, 2013 4:31 pm

I still have the same problem so far, but I just let this aside for now to focus on the rest of the game. Some time I have to go back to it and try to fix.
B
13
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,336

Post » Sun Jul 21, 2013 1:20 pm

I have same problem before.
I'm tested my Construct 2 game exported with Node Web Kit in Linux Ubuntu 13.04 32-bit.

I've found the solution here:
https://github.com/rogerwang/node-webkit/wiki/The-solution-of-lacking-libudev.so.0

Here is my screenshot to prove my game is worked on Linux Ubuntu 13.04 32-bit using Node Webkit:



Keep going! :)
Enlik Tjioe
Game Programmer

Image

www.touchten.com
B
45
S
11
G
6
Posts: 176
Reputation: 7,289

Post » Sun May 04, 2014 2:58 pm

I am having this problem with 64bit Linux. Ubuntu 14. Click the test application and nothing appears.
B
34
S
10
G
5
Posts: 165
Reputation: 6,637

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Unconnected and 29 guests