Noob Question

Get help using Construct 2

Post » Mon Nov 07, 2011 12:36 pm

I have run the tutorial for the 1945 game, it was all running ok.

I swapped out the image of the main character and now cannot get it to move using the arrow keys.

Is there something I am missing in order to get this to work.

I have tried adding an input but, keyboard is no longer an option.

any help would be greatly appreciated

Lprez
B
4
G
2
Posts: 30
Reputation: 1,260

Post » Mon Nov 07, 2011 1:08 pm

Try also the beginner's guide to C2, it might give you a better understanding of how the soft works and what's missing in your current project.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Mon Nov 07, 2011 1:13 pm

@Lprez

It would make it much easier and quicker for those who can help if you save the project as a single file, upload it to Dropbox or similar, then post a link to it here.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,840
Reputation: 48,281

Post » Mon Nov 07, 2011 1:29 pm

Oops! Sounds like you might have deleted the main character image before swapping it. What happens when you delete something from your game you also are deleting all the actions, conditions, and expressions relating to it, as well as all of its instances. That is why the keyboard is no longer an option. It is always best when swapping a sprite to double click on the sprite you want to change then in the edit image window just load the new sprite right over the old one.

To add the keyboard object back to your game just double click on the layout area and insert the keyboard object.

Do you have a backup copy? If not you could go back through the parts of the tutorial that got deleted.

If you are still having problems with it post your .capx, and I will see if I can fix it.
B
50
S
11
G
8
Posts: 479
Reputation: 9,911

Post » Mon Nov 07, 2011 2:42 pm

Thx for the reply guys, I did manage to figure out what I had missed.

The keyboard input was still active as I could still use the spacebar to fire.

I had missed the step where I add the behaviour - 8 directional - then change "set angle" to NO.

I am new to this whole game making malarcy but, gettingthere slowly.
B
4
G
2
Posts: 30
Reputation: 1,260


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: suicidenutella, Vallar and 0 guests