Not even with a tutorial...

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 13, 2013 10:40 pm

Hi again, im doing tutorials to learn how things work in an easier way, but not even like that i seem to do it right...
I was doing the "How to make a platformer" tutorial by Ashley, but im stuck on a step, i tried many things, but none worked yet.
The probelm is with the animations, when i put the "platform on jump", and the condition about if its moving play an animation, and if not, play the other one, it always plays the "Platform is moving" animation...
I checked that if i change the animations, one for the other, it displays still the one that is on the "platform is moving" thing, so its not a problem with the animations i think.
Well, here it is, the image of how i did the things:



(hide commands dont seem to work...)

I hope someone replies, i want to at least finish some tutorials...

Also, agh, an internal server error with the preview...hope i wrote everything alright xDZignide2013-03-13 22:44:19
B
3
Posts: 21
Reputation: 619

Post » Wed Mar 13, 2013 11:21 pm

That's because Is Moving is very literal. Jumping counts as moving. It will only fail to activate if the sprite is perfectly still.
B
6
S
1
Posts: 67
Reputation: 986

Post » Thu Mar 14, 2013 12:53 am

Thanks for replying, also, yeah, that is what i thought actually, but i couldnt find what to do anyways...
Any help on what to do there? Because the tutorial says "is moving" i think...xDZignide2013-03-14 00:56:49
B
3
Posts: 21
Reputation: 619

Post » Thu Mar 14, 2013 2:41 am

It used to be the case that if the player wasn't moving when 'on jump' triggered then 'is moving' would be false. That was true when that tutorial was written but not anymore. Now 'is moving' is always true when 'on jump' triggers so you should ignore the moving/not moving part and just put
on jump -> set animation to ...
B
54
S
28
G
18
Posts: 1,520
Reputation: 24,990

Post » Thu Mar 14, 2013 2:10 pm

Thanks! But i created some more commands so it would work, and now the thing that impressed me, they worked! hehe, here they are if anyone has a simmilar problem:

Anyways, im s newbie, so if i should edit something to make it more simple, just tell me, please :P
B
3
Posts: 21
Reputation: 619


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests