Not Working

Get help using Construct 2

Post » Fri Mar 22, 2013 3:32 am

I am creating a simple driving game where the player has to drive a full lap. When the player hits the finish line sprite, its supposed to check if there are any instances of the flag sprite left. If there aren't any the player did a full lap, and the text is changed to "Game Over". However for some strange reason it isn't working. Any assistance would be greatly appreciated.

Sincerely,

Driving Sim

Source: https://www.dropbox.com/s/kt742iobk5aljq5/Driving%20Demo.capx
B
8
S
1
G
1
Posts: 5
Reputation: 593

Post » Fri Mar 22, 2013 6:08 am

Think I fixed it.

I noticed a few issues, mainly that you didn't have a variable and that you weren't misusing from said variable. If you need more explaination of what I did, feel free to ask. Oh, and I coloured in the corners of your flags so I knew where I was driving.

http://dl.dropbox.com/u/108799982/Capx%20Demos/CarThing.capx
Using R238 for all examples
B
60
S
17
G
6
Posts: 363
Reputation: 9,125

Post » Fri Mar 22, 2013 6:12 am

[QUOTE=emoaeden] Think I fixed it.

I noticed a few issues, mainly that you didn't have a variable and that you weren't misusing from said variable. If you need more explaination of what I did, feel free to ask. Oh, and I coloured in the corners of your flags so I knew where I was driving.

http://dl.dropbox.com/u/108799982/Capx%20Demos/CarThing.capx[/QUOTE]

Can't get it opened. It says it was created in 1.23.2 and i have 1.19 and that i needed to upgrade, but i have the latest stable version already. Any assistance would be greatly appreciated.

Sincerely,

Driving Sim
B
8
S
1
G
1
Posts: 5
Reputation: 593

Post » Fri Mar 22, 2013 6:20 am

1.23.2 is the latest beta build, not the latest stable. Just upgrade your version here: https://www.scirra.com/construct2/releases/r123.2robotecollective2013-03-22 06:21:10
Image
B
74
S
27
G
14
Posts: 340
Reputation: 12,912

Post » Fri Mar 22, 2013 6:49 am

[QUOTE=robotecollective] 1.23.2 is the latest beta build, not the latest stable. Just upgrade your version here: https://www.scirra.com/construct2/releases/r123.2[/QUOTE]

Thanks, that did the trick as well as add new tools to my tool-belt.

[QUOTE=emoaeden] Think I fixed it.

I noticed a few issues, mainly that you didn't have a variable and that you weren't misusing from said variable. If you need more explaination of what I did, feel free to ask. Oh, and I coloured in the corners of your flags so I knew where I was driving.

http://dl.dropbox.com/u/108799982/Capx%20Demos/CarThing.capx[/QUOTE]
Thanks, the code was very easy to understand once i read it a couple of time to understand it better.

Sincerely,

Dzriving SimDriving Sim2013-03-22 06:51:28
B
8
S
1
G
1
Posts: 5
Reputation: 593


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: HugeCube, imnotspecial, tomi71, totoe and 21 guests