Object :: spreadsheet

New releases and general discussions.

Post » Sun Feb 08, 2009 9:23 pm

What would be really useful for me is a "speadsheet" object, where you can create, edit and delete rows etc.
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Sun Feb 08, 2009 10:32 pm

Array?
B
62
S
21
G
12
Posts: 1,910
Reputation: 13,155

Post » Sun Feb 08, 2009 10:39 pm

Us devs will be too busy before 1.0 - maybe find another developer...
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,518

Post » Sun Feb 08, 2009 11:40 pm

[quote="Mipey":1qml3f21]Array?[/quote:1qml3f21]

No, a spreadsheet, like ms excel.

[quote="Ashley":1qml3f21]Us devs will be too busy before 1.0 - maybe find another developer...[/quote:1qml3f21]

Fair enough.
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Mon Feb 09, 2009 7:59 am

Array is essentially a spreadsheet... But yeah, can't really change its size and such in runtime.

Instead, you could use a HashTable, you can insert and remove keys at will. You can store name of another hashtable as a value, when you read rows, for example, it would point to a hashtable with columns and their values.

Ergo, spreadsheet.
B
62
S
21
G
12
Posts: 1,910
Reputation: 13,155

Post » Mon Feb 09, 2009 11:02 pm

Neither of which will sow any output on the application or game.
I would have to somehow manually add textboxes or something to each row and column for every peice of data added = stupid.
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Tue Feb 10, 2009 7:20 am

Ah, I see, it is the spreadsheet display... well, in that case one'll have to develop a spreadsheet plugin. I, too, would have uses for it.

As it stands, you could do 'for each key (ordered)' condition to create and position text boxes, then fill them with current key's values. It will only create as many boxes as there are keys, which is handy ;)
B
62
S
21
G
12
Posts: 1,910
Reputation: 13,155

Post » Tue Feb 10, 2009 8:26 am

Yeah I kinda suggested this would be useful awhile back somewhere... but it's not really a priority so I guess we will have to wait. Im guessing the team will get around to it sometime after 1.0 release.

~Sol
Tired of crappy file hosts that are crappy? Get DROPBOX - https://db.tt/uwjysXJF
Moderator
B
45
S
17
G
37
Posts: 2,853
Reputation: 25,966

Post » Tue Feb 10, 2009 11:57 am

Well in any case they can see at least 3 of us want it now so it's better than not being asked at all heh and hopefully once we reach a stable release more people will come here and do plugins for us ^_^
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Tue Feb 10, 2009 12:18 pm

Don't expect it any soon, though, at least not until after 1.0. Until then, hashtables will have to do - or an array object. You can do 'for each element' or 'for each key' stuff to create text objects that read and display that value.
B
62
S
21
G
12
Posts: 1,910
Reputation: 13,155

Next

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests