Odd FPS issues

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jan 16, 2013 2:25 pm

Hi

When i preview this with Chrome on the desktop i get about 10 FPS Idle.

If i run it from the web its a 60FPS Idle (drops to 30 in use.)

If i package it through Node web-kit and run it on the desktop it runs at 60 FPS

I know there are lots of objects on screen (over 50,000) but its more of a test than a game. I just cant understand the slow speed with the chrome preview.

http://dl.dropbox.com/u/84974566/test/index.htmlspongehammer2013-01-16 17:41:44
B
44
S
15
G
9
Posts: 1,096
Reputation: 11,013

Post » Wed Jan 16, 2013 5:44 pm

Forgot to mention, doesnt run in firefox on my PC for some reason.

Would be interested to know if it does on other machines ( regardless of speed )

btw. I did try to edit my first post but i kept getting authentication errors.
B
44
S
15
G
9
Posts: 1,096
Reputation: 11,013

Post » Wed Jan 16, 2013 7:30 pm

Not able to check the capx at the moment, but previewing is slower than export because the preview code has a lot of checks for errors.

The authentication errors are a forum bug, go to another page, come back and retry and it generally works after a try or two.Arima2013-01-16 19:31:51
Moderator
B
87
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,397

Post » Thu Jan 17, 2013 1:32 am

Using lots of tiny sprites to make destructible terrain is just about the least efficient thing you could possibly do, so I would not expect this to run well anywhere!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,478

Post » Thu Jan 17, 2013 8:54 am

Thanks

@Ashley. I realise i cant use this in any meaningful way but i just highlighted the difference between the preview and the Web output.

I hadn't thought about the error checking etc slowing it down, makes sense i suppose
B
44
S
15
G
9
Posts: 1,096
Reputation: 11,013

Post » Thu Jan 17, 2013 2:07 pm

45fps on Chrome idle, 25fps on Chrome moving around. Drops to 2fps on Chrome when firing. Processor's temp got quite high as well, 81C.
B
47
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,326

Post » Thu Jan 17, 2013 6:54 pm

[QUOTE=VampyricalCurse] 45fps on Chrome idle, 25fps on Chrome moving around. Drops to 2fps on Chrome when firing. Processor's temp got quite high as well, 81C.[/QUOTE]

Thanks for that. Just wondered if it works on Firefox at all ( regardless of speed)
B
44
S
15
G
9
Posts: 1,096
Reputation: 11,013


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: NetOne, nimos100 and 8 guests