On android (4.2 and 4.3) one touch act as a double touch...

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Mar 03, 2014 2:30 pm

Problem Description
event "on touched" acts as a double click on android 4.2 and 4.3 (it's ok on 4.4)

Observed Result
you click or tap during the game and instead of one click you got a double click (and that's a big problem)

Expected Result
it should act as one click

Operating System and Service Pack
tested on andoid 4.2 and 4.3 through parallels
Construct 2 Version ID
163 64bit

EDIT:
The problem was present on andorid 4.2 and 4.3 on parallels through emulation. But not on 4.4.
So I think the problem is not related to emulation, but to the os versions and construct 2 touch behaviour.

Has anyone had the same problem on true devices?
Last edited by thenerd12 on Tue Mar 04, 2014 10:47 am, edited 8 times in total.
B
5
Posts: 40
Reputation: 307

Post » Mon Mar 03, 2014 2:35 pm

Can you provide a capx with the bug ?
B
39
S
15
G
5
Posts: 295
Reputation: 6,089

Post » Mon Mar 03, 2014 4:02 pm

This one is easy (maybe)... Instead of activating on touch, set the action to activate after the touch is over -> touch end.

On any touch end -> player - spawn 'bullet' ...
B
4
Posts: 26
Reputation: 250

Post » Mon Mar 03, 2014 4:22 pm

Mancini wrote:This one is easy (maybe)... Instead of activating on touch, set the action to activate after the touch is over -> touch end.

On any touch end -> player - spawn 'bullet' ...


I am gonna try it, it can be a partial solution to the problem
B
5
Posts: 40
Reputation: 307

Post » Mon Mar 03, 2014 9:11 pm

YEs, let us know if that was it. Atleast that's how I figured out my similar issue a while back.
B
4
Posts: 26
Reputation: 250

Post » Tue Mar 04, 2014 10:40 am

Mancini wrote:YEs, let us know if that was it. Atleast that's how I figured out my similar issue a while back.

The problem is present on android 4.2 and 4.3 at least on parallels through emulation. It's not present on 4.4 though
B
5
Posts: 40
Reputation: 307

Post » Wed Mar 05, 2014 12:17 am

Do you have 'use mouse input' in the touch object set to yes? That can sometimes return 2 separate triggers in my experience...
I only occasionally visit - I'm learning C# for Unity, but c2 is still a respectable game engine imo....
B
73
S
19
G
66
Posts: 2,198
Reputation: 42,188

Post » Fri Mar 07, 2014 5:01 pm

Closing, please follow the bug report guidelines (attach a .capx)
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,240

Post » Sun Mar 09, 2014 5:25 pm

Colludium wrote:Do you have 'use mouse input' in the touch object set to yes? That can sometimes return 2 separate triggers in my experience...

I am gonna check it out. Anyway I think yes, cause the touch act as mouse click too, without any ulterior mouse events.
B
5
Posts: 40
Reputation: 307


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests