particles

Get help using Construct 2

Post » Sun Dec 13, 2015 9:08 pm

Yeah I don't think they pin (unless you change particle settings to something I'm unaware of). What you're seeing is probably the particles in their original position not moving, right? If you use the info I provided above, the particles will follow the player. As for the health bar, this sounds like a separate issue. :)
B
43
S
13
G
59
Posts: 1,779
Reputation: 35,731

Post » Sun Dec 13, 2015 9:10 pm

jamiek wrote:
plinkie wrote:@R0J0hound

are you sure that works? I've seen this issue come up before where particles don't actually pin. I remember having to simulate it with position. Not a huge problem though I guess.


yeah they only pin to where the player is at that exact time it wont pin as far as I can see


I just tried to change the settings to one shot and can see anything I don't know about the particles property's well enough to know whats causing that
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sun Dec 13, 2015 9:13 pm

@jamiek

For future reference - there is no need to report yourself to delete your own double post.

You are allowed to delete your own post using the 'X'.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
129
S
29
G
77
Posts: 5,184
Reputation: 54,273

Post » Sun Dec 13, 2015 9:13 pm

One shot means it will play the particle anim once then you won't see anything after that.
Is there another issue you are having here besides the ability to pin to player position? (note: the info above will do this).
B
43
S
13
G
59
Posts: 1,779
Reputation: 35,731

Post » Sun Dec 13, 2015 9:14 pm

plinkie wrote:Yeah I don't think they pin (unless you change particle settings to something I'm unaware of). What you're seeing is probably the particles in their original position not moving, right? If you use the info I provided above, the particles will follow the player. As for the health bar, this sounds like a separate issue. :)


fixed the health again until I add something else lol. its appearing properly but just wont pin. I have the particle outside the layout
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sun Dec 13, 2015 9:18 pm

zenox98 wrote:@jamiek

For future reference - there is no need to report yourself to delete your own double post.

You are allowed to delete your own post using the 'X'.


I don't see it lol sorry
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sun Dec 13, 2015 9:23 pm

jamiek wrote:
plinkie wrote:Yeah I don't think they pin (unless you change particle settings to something I'm unaware of). What you're seeing is probably the particles in their original position not moving, right? If you use the info I provided above, the particles will follow the player. As for the health bar, this sounds like a separate issue. :)


fixed the health again until I add something else lol. its appearing properly but just wont pin. I have the particle outside the layout



Image
B
43
S
13
G
59
Posts: 1,779
Reputation: 35,731

Post » Sun Dec 13, 2015 9:35 pm

plinkie wrote:
jamiek wrote:
plinkie wrote:Yeah I don't think they pin (unless you change particle settings to something I'm unaware of). What you're seeing is probably the particles in their original position not moving, right? If you use the info I provided above, the particles will follow the player. As for the health bar, this sounds like a separate issue. :)


fixed the health again until I add something else lol. its appearing properly but just wont pin. I have the particle outside the layout



Image


wow thanks
the way you build the events in construct is confusing sometimes.
I had that but was connected to my on start of layout. all ive got there preloading music and play a track.

just need to set a trigger so it doesn't constantly activate from the beginning.

and the health bar is still working. thanks again
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sun Dec 13, 2015 9:46 pm

plinkie wrote:One shot means it will play the particle anim once then you won't see anything after that.
Is there another issue you are having here besides the ability to pin to player position? (note: the info above will do this).


I'm always looking for people to help I have someone working on sounds right now probably. I need the 500 rep before I can pm you.
but I really appreciate the help
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sun Dec 13, 2015 9:53 pm

No problem :)

Yes, usually you only use 'On Start Of Layout' to trigger something once or set values at the start of the game. i.e. things you want to happen on first load.

If you had particles to move to player position on start of layout this would only trigger once. Every tick will run the scenario constantly, you can also use every X seconds.
B
43
S
13
G
59
Posts: 1,779
Reputation: 35,731

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Artpunk, RealMagisterLudi and 10 guests