Pathfinding stops moving after using Persist?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed May 10, 2017 8:26 am

Not really sure where to put this, perhaps it's a bug of some sort but I can't seem to reproduce it outside of my project so I'm wondering if anyone's ever had a run in with something similar.

I have sprites that use Pathfinding and Persist, and after changing layout and coming back, they stop moving. However they don't register as actually stopped by the Pathfinding - after running some checks it seems they're meant to be moving, but for some reason are just stuck in place. Running events to make the sprites move along path will sometimes nudge them along a little at a time. I haven't been able to reproduce this in e.g. the RTS template so I'm not sure what's up. Any ideas what might be causing the hangup? A runaway loop maybe?
B
50
S
23
G
17
Posts: 291
Reputation: 12,432

Post » Wed May 10, 2017 9:04 am

Excuse me for the guessing game.

Are they maybe global ? Do you have the same amount of objects after and before returning to the layout ?
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,455
Reputation: 20,874

Post » Wed May 10, 2017 9:24 pm

Ha, no worries it's pretty much a guessing game for me too at this point. I realized this would be hard to diagnose without seeing the .capx but it's a massive .capx so I didn't want to have people sifting through lots of unrelated code to try and find one problem.

Anyway, yep, the amount of objects remains the same. I didn't realize it's possible to have a layout keep going after switching away from it, I figured it's automatically paused when that happens.
B
50
S
23
G
17
Posts: 291
Reputation: 12,432

Post » Wed May 10, 2017 10:04 pm

Works perfect in a simple version. So must you seek it in the events. Something that runs in the start up maybe ?
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,455
Reputation: 20,874


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Brendan2007 and 6 guests