Pause menu but sprite still animates? :(

Get help using Construct 2

Post » Fri Oct 17, 2014 4:38 pm

Hey, i've created a pause and play button but whenever i pause it and use the touch directional buttons, the sprite still animates, does anyone know how i can make it stop altogether? Thanks for the help in advance :)

:mrgreen:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
5
S
1
Posts: 25
Reputation: 427

Post » Fri Oct 17, 2014 4:42 pm

if paused, set animation speed to 0
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
14
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,730

Post » Fri Oct 17, 2014 5:51 pm

skelooth wrote:if paused, set animation speed to 0


Thank you for the quick reply it's fixed the left and right animations but for some reason it still shows the animation when i press jump, any idea why this is? :/
B
5
S
1
Posts: 25
Reputation: 427

Post » Fri Oct 17, 2014 6:50 pm

No way to tell without seeing the code, but you might want to restructure how the pause button works. Instead of setting time scale to 1 in my own projects I keep a "paused" variable and make sure nothing moves while it is set. This way anything that's still functional while paused isn't restrained by the time scale.
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
14
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,730

Post » Sat Oct 18, 2014 12:51 am

On pause state set the system time scale to 0 which will completely stop the movement, once you resume the gameplay, set it back to 1.
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Post » Sat Oct 18, 2014 8:13 am

I disabled game controls while game is paused.
B
56
S
15
G
13
Posts: 826
Reputation: 17,645

Post » Sat Oct 18, 2014 9:11 am

B
157
S
27
G
17
Posts: 912
Reputation: 32,602

Post » Sat Oct 18, 2014 9:58 am

Use "Start ignoring platform user input" when pause.
B
60
S
10
G
10
Posts: 1,013
Reputation: 9,155

Post » Sat Oct 18, 2014 12:09 pm

A0Nasser wrote:Use "Start ignoring platform user input" when pause.


This would work..
Another option would be putting all userinput in a group and de-activating the group when pause menu is started, when pause menu is stopped, just activate the group again..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000 and 30 guests