pausing

Get help using Construct 2

Post » Wed Nov 27, 2013 1:54 pm

howcome when i add a set value the pause no longer works

global number "Pausetime" = 1

first condition    Keyboard on "P" pressesd
second condition   system    pausetime = 1
    1st Event      system    set time scale to 0

first condition    Keyboard on "P" pressesd
second condition   system    pausetime = 0
    1st Event      system    set time scale to 1


this works fine accept it doesnt let you unpause so i added an event


first condition    Keyboard on "P" pressesd
second condition   system    pausetime = 1
    1st Event      system    set time scale to 0
    2nd event      system    set "pausetime" to 0

first condition    Keyboard on "P" pressesd
second condition   system    pausetime = 0
    1st Event      system    set time scale to 1
    2nd event      system    set "pausetime" to 1


Now it doesnt even want to pause what do i do to fix this tristan1012013-11-27 13:54:39
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Post » Wed Nov 27, 2013 1:57 pm

Can we not get a screenshot of the conditions so it's easier to resolve?
B
47
S
18
G
84
Posts: 2,271
Reputation: 49,796

Post » Wed Nov 27, 2013 2:04 pm

i cant paste urls
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Post » Wed Nov 27, 2013 2:05 pm

?
B
47
S
18
G
84
Posts: 2,271
Reputation: 49,796

Post » Wed Nov 27, 2013 2:05 pm

working one not unpausing
s10.postimg.org/hgw2s68w9/image.png

not pausing at all
s10.postimg.org/arpjc5nk9/image.pngtristan1012013-11-27 14:08:25
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Post » Wed Nov 27, 2013 2:06 pm

just add http:// becuase i dont have enough rep to add pictures
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Post » Wed Nov 27, 2013 2:08 pm

Add in a system wait of 0.1 seconds before the Set Pausetime actions and see if that resolves it.
B
47
S
18
G
84
Posts: 2,271
Reputation: 49,796

Post » Wed Nov 27, 2013 2:11 pm

it still doesnt unpause :/ and i tried mixing up the orders

i know this is a dumb question but does the event sheet still run while paused?
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Post » Wed Nov 27, 2013 2:14 pm

Yeah events will run every tick. Time scale just slows down the gameplay I think.
B
47
S
18
G
84
Posts: 2,271
Reputation: 49,796

Post » Wed Nov 27, 2013 2:16 pm

so must i just try pause and unpause in a different way?
B
3
Posts: 13
Reputation: 226

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests