per-pixel collisions on loaded image

For questions about using Classic.

Post » Wed Sep 07, 2011 3:43 am

So I loaded 4 frames into a sprite that has a platform behavior added to it. I noticed that after the frames were loaded and if the collision mode is set to "per pixel" it goes to hell and has no collision data whatsoever. any ways to get around this?
I am temporarily using the "bounding box" collision type, but that will definitely suffice for much longer, because the bounding box is much bigger than the actual character.
any help much appreciated, thx [:
B
2
G
1
Posts: 8
Reputation: 466

Post » Wed Sep 07, 2011 4:40 am

will definitely not suffice*
sorry xP
B
2
G
1
Posts: 8
Reputation: 466

Post » Wed Sep 07, 2011 5:04 am

Any particular reason you have to load the image from an external source?
Image Image
B
161
S
48
G
90
Posts: 7,356
Reputation: 66,767

Post » Wed Sep 07, 2011 5:09 am

Its usually best not to have platformer behaviour on the actual player sprite. Maybe make a sqaure or whatever sprite with the behaviour then have the player sprite always positioned to the sqaure sprite.
B
134
S
65
G
16
Posts: 1,766
Reputation: 19,190

Post » Wed Sep 07, 2011 5:16 am

alspal, youre a genius ;D thanks
and newt, not really, i just want my game to be easily moddable after the final product. you know, like an official game, like liero and such
B
2
G
1
Posts: 8
Reputation: 466


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests