Performance issues

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Apr 23, 2013 12:28 pm

The main cause of poor performance and crashes is graphics card drivers. Make sure the whole system is up to date and check directly from the graphics card vendor for updates.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,630

Post » Tue Apr 23, 2013 10:14 pm

[QUOTE=Ashley] The main cause of poor performance and crashes is graphics card drivers. Make sure the whole system is up to date and check directly from the graphics card vendor for updates.[/QUOTE]

Alright, Im looking into that. Does that also apply to the app from node webkit not working?
B
32
S
5
Posts: 156
Reputation: 3,210

Post » Wed Apr 24, 2013 12:13 am

Yeah. Some technical info:

Node webkit uses chromium (basically chrome). When chrome detects that OpenGL isn't installed, it falls back to something called ANGLE which translates OpenGL calls to directx ones, which causes a bit of a performance hit.

It also has a graphics card blacklist, which if the computer has one of the blacklisted cards, it uses software rendering via swiftshader instead. There's a good chance that's what it's doing on that computer.Arima2013-04-24 00:13:59
Moderator
B
88
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,432

Post » Wed Apr 24, 2013 5:15 am

You can also try this page on the other computers:
http://www.doesmybrowsersupportwebgl.com/

If using Chrome, and it's still slow, just type "chrome://flags/" into the Chrome address bar and make sure WebGL is not disabled (just search for "webgl"). If grayed out, then WebGL enabled (odd, I know ;) ). I remember this option being off by default a year or two back, so older versions may not have it on by default.JoyfulDreamer2013-04-24 05:17:14
Jack of all trades, and master of some.
B
29
S
9
G
7
Posts: 174
Reputation: 7,601

Post » Wed Apr 24, 2013 6:24 am

Tried it on my, horrible laptop, worked fine.
B
20
S
3
G
1
Posts: 46
Reputation: 1,486

Post » Wed Apr 24, 2013 8:11 am

My game is unplayable on Mac with node-webkit, ~60% of the graphics are missing (I've tested on a couple of macs, one of which is a brand new upto-date Mac mini). It only seems to run the basic Scirra demos fine.

I'm hoping the new node-webkits will fix this issue...alspal2013-04-24 08:12:39
B
134
S
65
G
16
Posts: 1,766
Reputation: 19,190

Post » Thu Apr 25, 2013 7:12 pm

[QUOTE=Ashley] The main cause of poor performance and crashes is graphics card drivers. Make sure the whole system is up to date and check directly from the graphics card vendor for updates.[/QUOTE]

I updated everything and its running better. The OSX version still crashes before even loading. The icon just bounces in the dock, and then if you click on it it disappears.. is this a known bug? Is there a fix?

Thanks for all the help!
B
32
S
5
Posts: 156
Reputation: 3,210

Post » Thu Apr 25, 2013 9:45 pm

Try r127 - it includes an updated version of node webkit.Arima2013-04-25 21:45:44
Moderator
B
88
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,432

Post » Thu Apr 25, 2013 11:22 pm

Are you using an intel integrated graphics card on the other computers?

I've tested my game on a few computers and it always gets a little wonky if it has one of these graphic cards, even if they're updated. I've had no problems when using AMD or Nvidia graphic cards though.
B
106
S
35
G
37
Posts: 798
Reputation: 25,215

Post » Mon Apr 29, 2013 10:43 pm

[QUOTE=andreyin] Are you using an intel integrated graphics card on the other computers?

I've tested my game on a few computers and it always gets a little wonky if it has one of these graphic cards, even if they're updated. I've had no problems when using AMD or Nvidia graphic cards though.[/QUOTE]

Yes, It is my macbook air. So it has an integrated card. But the windows version works fine, even through VMare. Its only when I try to launch the OSX version that I have the issues,
B
32
S
5
Posts: 156
Reputation: 3,210

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests