Picking for Revolute Joints

Get help using Construct 2

Post » Mon Mar 19, 2012 8:36 pm

I'm having trouble understanding how to pick and connect revolute joints. I have a set of chain links. After I duplicate the links, I'm having trouble figuring out how to connect them. I either get a javascript error or they just fall apart (not connected).

My setup seems pretty basic:

Repeat 5 times
> Pick Chain instance Chain.Count-1 > Spawn Chain, Create revolute joint
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Tue Mar 20, 2012 1:22 pm

I've been playing around and looking at examples in the forum. I still can't figure out why some joints will work and others won't, or won't have the correct setup. Is there any detailed explanation of how to join two objects? The manual and physics tutorial are fairly conceptual and seem vague on the actual "how to" aspect
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Wed Mar 21, 2012 12:13 am

I figured out basically that position objects on startup doesn't work. It attached the joint where ever they were in relation to each other on the layout or when spawned.

I still haven't figured out how to pick out instances when I have more than one of the same sprite connected
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Wed Mar 21, 2012 12:43 am

You should post a capx of what your project currently is, it will be easier to visualize and see what goes wrong.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Wed Mar 21, 2012 3:27 pm

Thanks for replying. Here's a capx https://docs.google.com/open?id=0B3orP9kUYRALTjFvWGhNZjRURC1tSGpyOFNvdE9MUQ

The other revolute joints work, but you'll see that it gives a Javascript error and the two paper clips don't attach to each other.

I have tried a few variations, but no luck yetsketchee2012-03-21 19:03:59
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Thu Mar 22, 2012 3:19 pm

I don't know why I had so much trouble with this, but I just had a revelation.

I changed the event "Clip is overlapping clip" and it picked the two clips and made the joint.
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Thu Mar 22, 2012 4:11 pm

Hm it works and looks perfect, but still have the Javascript error. I couldn't get chrome to copy and past the error message, but here's a new capx

https://docs.google.com/open?id=0B3orP9kUYRALSExSNGl0cHNSeFdmSl9RU2dHNGVxQQsketchee2012-03-22 16:11:46
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464

Post » Fri Mar 23, 2012 1:33 pm

I'm still getting the error, but at least when I export to html the error is hidden. And everything looks ok.

Guess my only option is to keep studying the rope examples that I've found in search, though I can't figure out the difference so far. I'll revisit it at some point but don't want to delay other aspects of the game
B
19
S
2
Posts: 37
Reputation: 1,464


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: 99Instances2Go, jeffige, LeFuji, plinkie, Radulepy and 0 guests