pin object

Get help using Construct 2

Post » Wed Oct 09, 2013 3:54 am

I am having issues pinning my text object to my player when it moves. I have the player box and text on the same layer as well...just not sure..what happens, I move it and the text just stays there.





http://s93.photobucket.com/user/spawn85027/media/pin_zpsd6f8e111.jpg.html
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 3:58 am

http://www.dwbailey.com/images/New%20project/

you can play it through this link...

right now I have it setup different, I used a Append and set position to another object...it follwed the character but I couldnt change the location of the text to put it to the upper left part of the screen.
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 8:33 am

You could use a second layer, set the paralax to 0,0 and position the text in the upperleft corner of the dotted lines in your layout.

If you use scale for your project it would be even better to use the anchor behaviour for it to stay in the same position even if the layout is rescaled.
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 09, 2013 12:35 pm

http://www.youtube.com/watch?v=on6pzNXcxKw&list=PL5eJgcQ87sgfri_FML2bEhKhBX3NqH7vy

i tried to mimic this..but couldnt get it to work
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 1:15 pm

Just move the text where you want it to be relative to your player and pin it on start of layout.
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 09, 2013 6:25 pm

not sure how to pin it to layer...

so I go to my text..add a Pin behavior..go to events..what do I do..because I dont see a pin to layer.
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 6:37 pm

on start of layout - text : pin to player.

It might be useful to read the manual and follow some tutorials to learn the basics of working with events, actions and conditions.
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 09, 2013 7:07 pm

got it to work, not sure why its working now..but thanks
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 7:08 pm

maybe its because i did, system..on start of layout..pin to..player
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Post » Wed Oct 09, 2013 7:19 pm

[QUOTE=LittleStain] You could use a second layer, set the paralax to 0,0 and position the text in the upperleft corner of the dotted lines in your layout.

If you use scale for your project it would be even better to use the anchor behaviour for it to stay in the same position even if the layout is rescaled.[/QUOTE]
This worked well right here...had to move some stuff around.
B
9
S
2
Posts: 272
Reputation: 1,632

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: R0J0hound, RobertMKD, Syazanie Amirin and 12 guests

cron