Pixel Art Issues after exporting.

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat May 24, 2014 4:19 pm

Problem Description
All my projects with very low resolution (pixel arts) are having issues after exporting, even old projects, but works perfect while previewing.

Attach a Capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/47035927/temp/Pixel%20Rounding/pixel%20rounding%20not%20working.capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/47035927/temp/Pixel%20Rounding/index.html

Description of Capx
Start a project with the setting of low resolution (for pixel arts), pixel rounding, point sampling, Letter box integer, etc.

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1
    Preview, watch the pixel perfection;
  • Step 2
    Export;
  • Step 3 etc.
    Play the exported game.

Observed Result
It will make seams, and distort the frames.
Image
Expected Result
Play like in the preview mode.

Affected Browsers
  • Chrome: (YES)

Operating System and Service Pack
Windows 7 and 8 Full updated;
Graphic Card Full updated;
I tested it on my desktop and laptop, same results.

Construct 2 Version ID
R170
Image
B
108
S
24
G
18
Posts: 1,372
Reputation: 22,817

Post » Sun May 25, 2014 5:33 pm

Yep, this is happening with my project too.
B
15
S
4
G
1
Posts: 286
Reputation: 1,988

Post » Tue May 27, 2014 8:40 am

Yeah, same here.

The preview is perfect but the final export doesn't match, it seems to be distorting/stretching pixels.
B
19
S
7
Posts: 2
Reputation: 2,729

Post » Tue May 27, 2014 10:50 pm

I have similar issue (r170-grid-of-sprites-error-after-exporting_t106315).
Maybe the reason is the same.
B
55
S
14
G
10
Posts: 287
Reputation: 7,677

Post » Wed May 28, 2014 7:51 pm

I also encountered the same problem:

View on localhost (Preview):
Image

View after export (It's the same with every browser):
Image

Please fix it as soon as possible. ;)
B
6
S
1
Posts: 3
Reputation: 306

Post » Wed May 28, 2014 8:09 pm

same here, need a quick fix before release my game
B
99
S
35
G
29
Posts: 3,139
Reputation: 28,421

Post » Thu May 29, 2014 4:54 am

Having the same problem. It is moving the top most pixels under the bottom most and the left most pixels after the right most pixels.

The way around it is to pad your sprites with transparent pixels but this is not ideal.
B
7
S
2
Posts: 32
Reputation: 541

Post » Thu May 29, 2014 10:18 am

Any news when this will be fixed? I think r168 didn't have this bug.
B
55
S
14
G
10
Posts: 287
Reputation: 7,677

Post » Fri May 30, 2014 11:08 pm

Ashley saw this thread and didn't reply, maybe he's investigating
B
99
S
35
G
29
Posts: 3,139
Reputation: 28,421

Post » Mon Jun 02, 2014 3:56 pm

Closing as duplicate of https://www.scirra.com/forum/r170-grid-of-sprites-error-after-exporting_t106315, should be fixed in next build.
Scirra Founder
B
397
S
236
G
88
Posts: 24,420
Reputation: 194,544

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest