pixel errors

Get help using Construct 2

Post » Wed Feb 01, 2012 2:30 pm

i'm sure this is a newbie question but my search on the forum didn't turn up anything.

can i do anything against "unclean" transparency in transparent sprites?

here is an EXAMPLE of what it looks like.
mrFryday2012-02-01 14:31:45
B
3
Posts: 13
Reputation: 403

Post » Wed Feb 01, 2012 2:48 pm

create cleaner png.
B
60
S
22
G
14
Posts: 1,479
Reputation: 16,346

Post » Wed Feb 01, 2012 2:52 pm

great tip :)

the font is a clean true type font and the bar in the upper left corner also has perfect edges in photoshop.

can i increase the quality of photoshop pngs? how?
B
3
Posts: 13
Reputation: 403

Post » Wed Feb 01, 2012 2:53 pm

also: in the editor everything looks perfect. it falls apart in the browser. maybe i shoud have mentioned that...
B
3
Posts: 13
Reputation: 403

Post » Wed Feb 01, 2012 5:18 pm

send capx /o/

With just a few problematic ressources if you don't want to reveal your whole gameYann2012-02-01 17:19:17
B
60
S
22
G
14
Posts: 1,479
Reputation: 16,346

Post » Wed Feb 01, 2012 7:28 pm

here is a CAPX

looks very blurry in my browser or is that normal?
B
3
Posts: 13
Reputation: 403

Post » Wed Feb 01, 2012 8:22 pm

Not seeing this problem in your capx. Here's a screenshot running in Chrome, zoomed in. It's blurry because of the zoom but there is no noise compared to your initial example.png



ETA: Testing was done on a PC with just the built in intel graphics chipset. Preview mode only, not exported. I checked the PNG inside the capx with Photoshop and it's perfect, no alpha channel problems there.Cross_2012-02-01 21:11:29
B
12
S
3
G
3
Posts: 73
Reputation: 2,647

Post » Wed Feb 01, 2012 8:44 pm

I see the same problem, it seems to be caused by the webGl linear sampling.
For now, you can solve that by switching to Point sampling in the project properties.
I wonder if it's a graphic card issue as Cross_ doesn't seem to have this problem.

If it helps, my card is a NVidia GTX 460 and I'm on win server 2008 r2 (it's like win 7) 64bits.
B
60
S
22
G
14
Posts: 1,479
Reputation: 16,346

Post » Wed Feb 01, 2012 9:26 pm

ok. so it's no simple solution. i will check into it and test it on other cards and browsers.

thanks for your help so far.

looks great when i disable WebGL by the way... i'll just have to watch the performance i guess...
mrFryday2012-02-01 21:29:43
B
3
Posts: 13
Reputation: 403


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Rezzon71, tarek2 and 22 guests