Pixel positioning bug

Get help using Construct 2

Post » Tue Sep 06, 2016 3:59 am

Message: Jerrard can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Hi, so I've been playing around with the platformer template, I decided to try importing one of my sprites and get firing guns working following this tutorial:

https://www.youtube.com/watch?v=PMJp9vPFqU0

I ran into problems with the pixel positioning of my graphics, firstly the player sinks into the solid platforms for some reason as shown in the image below:
Image

I set the origin to the base of the player as the previous graphic had:
Image

Even when i fire projectiles it spawns in different locations when I move around, the higher up the level I go the closer to the character they spawn. (the position is not static).
Image

Here is my event list, if that helps anyone:
Image

Its probably quite obvious to you guys, but for the life of me I can't tell where I've gone wrong.

Thanks in advance!
B
5
S
1
Posts: 13
Reputation: 351

Post » Tue Sep 06, 2016 4:03 am

Double click your object and check your Set Collision Polygon located right underneath the Set Origin and Image Points. :mrgreen:
B
11
S
6
G
15
Posts: 256
Reputation: 9,207

Post » Tue Sep 06, 2016 4:07 am

Your bullets are spawning on layer 0, but at least you gun is on layer "Game" - I'm guessing they aren't the same, and you have parallax values on layer 0 (background).
ImageImageImage
B
71
S
21
G
221
Posts: 3,650
Reputation: 124,229

Post » Tue Sep 06, 2016 5:11 am

Thanks guys, its fixed :D
B
5
S
1
Posts: 13
Reputation: 351


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: sublimate and 2 guests