Planet/globe effect?

For questions about using Classic.

Post » Wed Jun 15, 2011 2:35 pm

Is there any way to create a spinning planet or globe from an image like .bmp or sprite image?
B
2
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 640

Post » Wed Jun 15, 2011 5:34 pm

You could find a free 3d model of a planet/globe and rotate it. Construct should be able to work with any .obj or .md2 file. Some other 3d model formats can be found on this site [url:3e22heqk]http://assimp.sourceforge.net/main_features_formats.html[/url:3e22heqk]
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Wed Jun 15, 2011 8:27 pm

Copy this spritesheet.Create a new sprite object.Close the image editor and save the sprite ,Leave the area blank.Go to the animations tab and go to load frames.Load this spritesheet and cut the tiles width 508 height 256.Delete the top frame and import the rest.Then you should see that the 1st frame is blank ,Delete the 1st frame.I created the spinning globe with Gimp and made the spritestrip using game maker's brilliant image editor.
B
22
S
3
G
6
Posts: 1,356
Reputation: 7,141

Post » Wed Jun 15, 2011 10:29 pm

I want to do this with procedurally generated landscapes from the noise plugin. The 3d model idea might work but I dont have much experience with that, but I want it to have a retro look like star control 2/ur'quan masters.
Heres a random clip I pulled up showing what I want
[url:2y798r2h]http://youtu.be/l0nOux0mAiI[/url:2y798r2h]
This game is quite old and Im almost sure they didnt use a 3d model. Im curious how they did it.
B
2
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 640

Post » Wed Jun 15, 2011 11:47 pm

Welcome to the wonderful world of image masks.
[url:er4fpa9h]http://dl.dropbox.com/u/666516/planetnoise.cap[/url:er4fpa9h]
Image Image
B
161
S
48
G
91
Posts: 7,359
Reputation: 67,273

Post » Wed Jun 15, 2011 11:55 pm

Nice. Thank you very much for the help. Gonna play around with the lighting now.
B
2
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 640

Post » Thu Jun 16, 2011 12:16 am

Hi I am also interested in this effect, however the cap fails to load. What version of construct is this
B
2
G
1
Posts: 13
Reputation: 476

Post » Thu Jun 16, 2011 12:55 am

It's 1.2 with Arsonide's Noise plugin, not Perlin.
Just added a shader also.
Image Image
B
161
S
48
G
91
Posts: 7,359
Reputation: 67,273


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests