"Platform vector X" - problems with negative values

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Feb 02, 2016 12:52 pm

Problem Description
Red box is not pushed back on the right side of the screen. Only left side is worked.

Attach a Capx
http://www.mediafire.com/download/ne7ha ... rmer2.capx

Description of Capx
Basic platformer with custom controls.

Steps to Reproduce Bug
  • Start it.
  • Run to the left side.
  • Run to the right side.

Observed Result
Red box is not pushed back when you run to the right side.

Expected Result
Red box pushed back on both sides when you trying escape from big purple square.

Operating System and Service Pack
Windows 8.1

Construct 2 Version ID
R.220
B
6
S
1
G
1
Posts: 18
Reputation: 811

Post » Tue Feb 02, 2016 1:28 pm

Is not a bug. You use the position of your sprite in the setting of the vector. So on the left side you have a vector of 0+330 on the ride side 2420-330 that is still a positive vector of 2090. That will kick you out of the right border.
Delete the sprite.x in your 'set vectorX' and it should work.
B
24
S
3
G
1
Posts: 428
Reputation: 2,119

Post » Tue Feb 02, 2016 2:36 pm

Thank you! That help. But another thing happened. Now there is no difference between values in "vector X". I can type "-300" or "-2000" but the force of push back will be the same. I need to control distance of pushes.
B
6
S
1
G
1
Posts: 18
Reputation: 811

Post » Thu Feb 04, 2016 3:17 pm

Because your MaxSpeed is set to 330. Change the MaxSpeed to 2000 and you will see a difference between 300 and 2000.
B
24
S
3
G
1
Posts: 428
Reputation: 2,119


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest