Platformer Tutorial: C2 freeze when i import Sprite Strip

Just started using Construct 2? Post your questions here

Post » Mon Dec 19, 2016 11:15 am

Hi everyone.

My version of C2 is:
15:57:55 on Oct 25 2016.

Error encountered: Dec 19 2016.

I was trying to follow the Platformer's tutorial and i encountered the problem here:
https://www.scirra.com/tutorials/253/ho ... ame/page-2

When I tried to import Sprite Strip, C2 froze.
I tried it a few times, all similar outcome.

My computer's stats should be decent enough to run C2 properly, and other than google chrome that was on while referring to the tutorial webpage, I did not have any major apps running in the background.

I took a video regarding the problem that i faced.
https://youtu.be/gfC4QtSAXYQ

Please advice on how should I proceed.

Much appreciated. Thanks. ('',)
B
4
Posts: 3
Reputation: 206

Post » Mon Dec 19, 2016 12:58 pm

Are you sure the 'Import Sprite strip' dialog window isn't somehow hidden off screen?

To test, try 'File/Preferences/ Reset dialogs'.

I just tested using the latest beta and it worked exactly as the tutorial states.

Please also state CPU/MEM/GPU/OS so we can see what system you are using. Might help/might not but doesn't hurt to include such info :)
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Mon Dec 19, 2016 1:40 pm

zenox98 wrote:Are you sure the 'Import Sprite strip' dialog window isn't somehow hidden off screen?


Hi zenox89,

I found out when the image editor window is a certain size or bigger, it freezes when i import.
And when it is smaller, it seems to be able to work. weird. considered a bug?

Please see this video for comparison.
https://youtu.be/5eD6B8IbG_c

Anyway, i can continue with the tutorial now. Thank you. ('',)
B
4
Posts: 3
Reputation: 206


Return to Beginner's Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests