Platformer won't jump

Get help using Construct 2

Post » Sun Apr 21, 2013 11:13 am

Suddently all of my new projects wont jump, I'm selecting the empty project template, I add a platformer sprite and it won't jump, this is FROM scratch, however, if i open an older project, they all still jump, what do I do omg lol
B
2
Posts: 1
Reputation: 152

Post » Sun Apr 21, 2013 1:56 pm

Can you post a CAPX file?
B
7
S
2
G
3
Posts: 28
Reputation: 2,273

Post » Sun Apr 21, 2013 2:26 pm

[QUOTE=delox]what do I do omg lol[/QUOTE]

What should we do with no info at all , omg , lol ?
B
34
S
16
G
16
Posts: 2,222
Reputation: 16,564

Post » Sun Apr 21, 2013 4:15 pm

Is your sprite standing on a platform with solid behavior?
B
54
S
28
G
18
Posts: 1,520
Reputation: 24,990

Post » Sun Apr 21, 2013 7:56 pm

If the object is on the bottom of the screen and not on a solid behavior, it will fall infinitely into the outside of the screen(margin). But since you put a behavior of "Bound to layout" to the Hero, he will still try to fall into the margin, but he can't since he is bound to the layout. To jump, place a solid underneath your Hero.
HARMLESS SIGNATURE THAT IS VIEWED BY OTHERS AS OFFENSIVE AND CONTROVERSIAL
B
14
S
3
G
3
Posts: 356
Reputation: 4,362

Post » Sun Apr 21, 2013 7:57 pm

By the way, this topic's number is 66699. Freakish...
HARMLESS SIGNATURE THAT IS VIEWED BY OTHERS AS OFFENSIVE AND CONTROVERSIAL
B
14
S
3
G
3
Posts: 356
Reputation: 4,362


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Draconinho and 10 guests