playing audio always twice on iOS / xcode problem ???

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Apr 21, 2015 6:17 am

hi all,
i just use "on touched object" > play audio "/media/button.m4a"
but on xcode debugger it always play twice (2 time) like picture attached ?
i would like to know why ? and how to solve it
its same problem on ejecta, cocconjs and phonebag
thanks in advance
Image
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Tue Apr 21, 2015 9:50 pm

i believe the touch object can trigger twice on some platforms try unselecting the use mouse input option in the touch object
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Wed Apr 22, 2015 1:59 am

volkiller730 wrote:i believe the touch object can trigger twice on some platforms try unselecting the use mouse input option in the touch object

this happen also for example when i use ...
on start of layout play audio ""
it always loaded it twice
look to the picture
it may be a audio plugin bug
Image
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Wed Apr 22, 2015 2:26 am

Is this using r203? The audio object was just tweaked - could be a bug...
I only occasionally visit - I'm learning C# for Unity, but c2 is still a respectable game engine imo....
B
73
S
19
G
66
Posts: 2,198
Reputation: 42,193

Post » Wed Apr 22, 2015 4:12 am

i use r202 and its lke that since a long of time
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Wed Apr 22, 2015 5:03 am

Wow, you private messaged me to ask for my opinion, this is the first time I got this, ha ha ha

Ready for the shocker ?
Try to add "Trigger Once while True" somewhere in this code of yours, best if on the condition that calls the sound in the first place.

You are welcome.
B
12
S
3
Posts: 288
Reputation: 1,694

Post » Wed Apr 22, 2015 5:26 am

Toddler wrote:Wow, you private messaged me to ask for my opinion, this is the first time I got this, ha ha ha

Ready for the shocker ?
Try to add "Trigger Once while True" somewhere in this code of yours, best if on the condition that calls the sound in the first place.

You are welcome.


same thing ... always load twice
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Wed Apr 22, 2015 5:27 am

Alright, then use this SURE WILL WORK technique.

Assign a tag to this sound you are playing.

Before you play the sound, call the stop sound function to stop this tag, so that if it does play twice, only one will leave the speakers.

You are welcome :)
B
12
S
3
Posts: 288
Reputation: 1,694

Post » Wed Apr 22, 2015 2:11 pm

Toddler wrote:Alright, then use this SURE WILL WORK technique.

Assign a tag to this sound you are playing.

Before you play the sound, call the stop sound function to stop this tag, so that if it does play twice, only one will leave the speakers.

You are welcome :)


yes its alternative but not good solution
there is a bug
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Thu Apr 23, 2015 1:33 pm

@ashley
i think its construct 2 problem because with other engine it work with only one load not double
maybe problem is with audio plugin?
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests