Please don't remove "FILE" preview mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Dec 15, 2011 6:58 pm

i am admin in my pc. Houston i have a problem.
B
12
S
3
G
5
Posts: 174
Reputation: 4,018

Post » Thu Dec 15, 2011 7:39 pm

Update: it's about 1 hour that i'm looking to find an available port but nothing happen.
Also i'm sure i'm admin of my pc. So now i'm a little bit worried because if i don't find the problem i'll have to stop updating my C2 :(
B
12
S
3
G
5
Posts: 174
Reputation: 4,018

Post » Thu Dec 15, 2011 10:10 pm

A solution could be to do a clean install of XP, because it is possible that easy PHP messed up something in the registry base.

A clean install of XP should probably fix this, but be sure to save up your personal datas first.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Thu Dec 15, 2011 10:13 pm

I hope there is an easier solution.

It could be a BIG problem for me to reinstall XP
B
12
S
3
G
5
Posts: 174
Reputation: 4,018

Post » Thu Dec 15, 2011 10:25 pm

I was wondering if exist a method to find what port should I set in preferences.
B
12
S
3
G
5
Posts: 174
Reputation: 4,018

Post » Fri Dec 16, 2011 12:45 am

You only need to try 2 or 3 ports really, that's enough to see if changing the port helps.

My best guess is Easy PHP has broken Construct 2's server. Could you try uninstalling it, or any other server software, and see if that helps?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,498

Post » Fri Dec 16, 2011 1:09 am

maybe microsoft sql server 2005 and 2008???
B
12
S
3
G
5
Posts: 174
Reputation: 4,018

Post » Fri Dec 16, 2011 1:33 am

Those are possibly servers too.
If you don't need those, try uninstalling them.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Fri Dec 16, 2011 2:18 am

@mrsponkie, let me know if uninstalling any of EasyPHP or SQL server fixes it. You might just be able to disable them all too. I changed the error message for when the HTTP server cannot start in r72 (out just now) to include some more info. If you could paste the new message that would be helpful.Ashley2011-12-16 02:18:38
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,498

Post » Fri Dec 16, 2011 11:12 am

Before you wipe XP, try doing a system restore to a point before you started having problems. Servers are a lot like anti-virus programs: they dig deep into the registry, they do not like to let go and they do not play well with others of their genre. Just my opinion: if you must have a local server, it's far better to have it run on a computer other than your game development computer.
B
27
S
5
G
5
Posts: 24
Reputation: 4,553

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests