[PLUGIN] Chat (with SocketIO)

Post your completed addons to share with the community

Post » Thu May 17, 2012 11:52 am

@Schoening

Got it!

Since "on data received" is a trigger with a green arrow, it can not put after other event I thought.
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,119
Reputation: 104,045

Post » Thu May 17, 2012 1:17 pm

OK

Perhaps I got it now..

http://dl.dropbox.com/u/53738503/ChatHaxx2.capx

But I am still not sure if it is "Online"
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Thu May 17, 2012 2:02 pm

@Schoening

Send then receive a message, success means "online". Or, "condition: On disconnect" could give you a notify when offline.

BTW, @Ashely told me that green arrow could be placed under other events
http://www.scirra.com/forum/triggered-event-can-be-put-at-other-event_topic52251_post328547.html#328547

Sorry for my mistake.rexrainbow2012-05-17 14:07:20
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,119
Reputation: 104,045

Post » Thu May 17, 2012 4:49 pm

No problem !

And since your re-arrangement "mistake" led me to this, its all a-ok :P
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Thu May 17, 2012 4:50 pm

Also. I suppose ill just look at the Servers "Has Joined" Duuh
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Thu May 17, 2012 5:50 pm

It appears to Work! Yay :p

I will now make it Look Cool !


If it is all right.. I ask a few questions :


My Host (One.com) is not supporting Python !

* Is it possible to set up on Heroku without Python Knowledge?

* What do I have to Change the Connect To Address to when I want to host NON locally?

*Is it possible to do some sort of Members Logged in Count?

(I am thinking of:   
For each User ID Add 1 to "Online"
On Disconnect Substract 1 from "Online"
But the server seems not to realize leaving players for a long time if they just close the browser)

I think that's all.. sorry for being stupid ^^ more of a uhm.. non programmer for now I guess
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Fri May 18, 2012 12:32 am

@Schoening

Q: Is it possible to set up on Heroku without Python Knowledge?

A: yes, the setup of heroku does not need to know python.
Actually, I had release my server source code at
https://github.com/rexrainbow/bottleneck
You might establish new server from this without change anything.


Q: What do I have to Change the Connect To Address to
when I want to host NON locally?

A:

You could get server ip from server application.
Then set this ip in "action:Connect" -- parameter "Address".


Q: Is it possible to do some sort of Members Logged in Count? The server seems not to realize leaving players for a long time if they just close the browser

A: Hum... I might need to try it again. Sorry.
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,119
Reputation: 104,045

Post » Fri May 18, 2012 3:26 pm

http://dl.dropbox.com/u/53738503/hhaxfailconnect.capx


Using bottleneck now :)

The player entered is registered. But the Chat itself is not... please take a look .. I wont bother you after this .)
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Sat May 19, 2012 1:12 am

@Schoening

The problem is in variable "ArrayUpdate", you might use triggered event: "on data received" directly to see the message.


BTW, bottleneck is designed to co-work with bottleneck lobby. It's better to assign a unique name in properties table. (Now it's "Chat", "Schoening's Chat" is better, to avoid name collision)

And, any opened room will be saw in bottleneck lobby if you create this room by set "Is public" to 1. Set "Is public" to 0 could hide this room from bottleneck lobby, only one who enter your loggin page could enter your chat-room.

Have fun!rexrainbow2012-05-19 01:16:38
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,119
Reputation: 104,045

Post » Sat May 19, 2012 5:07 pm

http://dl.dropbox.com/u/53738503/hhh.capx

Hm.. why is it not workin!?
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: rexrainbow and 1 guest