[PLUGIN] ComboBox & ListBox

Post your completed addons to share with the community

Post » Thu Jun 07, 2012 12:58 am

I'm having this same problem. I add the combobox and when the layout starts, add values. But I can't Click the box, or select it or anything.

???
Epic Space Online - Google it!
B
34
S
10
G
5
Posts: 165
Reputation: 6,637

Post » Wed Aug 01, 2012 1:52 pm

Great plugin by the way.

Only one problem and it's sort of a big one at least for me...

If I add the mouse plugin to the project, the combo box stops responding to any sort of mouse activity.

I looked through the forum and didn't see anyone else posting this, which is surprising to me. I would think many people would be running into this.

Ok, I am using Chrome 20.0.1132.57 m, and Construct2 v95.

I did tests stand alone and in my game. The results are the same if using the mouse plugin.

I hope you are interested to fix this and I hope it can be fixed. One suggestion if C2 is stealing your mouse clicks is to add 2 actions: namely "openList" and "close List". That will help even if you can get your clicks because people may sometimes want to handle closing of the list themselves. As for selection, that is a more difficult task, unless C2 will also pass you the coordinates in a mouse condition / event.

Let me know if I can help.
B
14
S
4
G
4
Posts: 20
Reputation: 3,676

Post » Sat Aug 04, 2012 12:13 pm

Hey, are you super busy with your game?

I don't mean to be an arse but although your plugin concept is great it has a problem that it won't work with mouse plugins.

Are you going to fix this? If not I figured out the problem a fix. If you not going to bother about it, I will have to create my own ComboBox, ListBox and TypeaheadBox plugin.

Or I can just share my finding with you, which are... look at the textBox plugin, you will see they have comments and fixes for the mouse issue. You add those lines of code at the OnCreate method and your plugin is fixed. They are all JQuery event listener adds with comments saying they fix the mouse click stealing. I add them to your plugin and it worked.

Then there is the cosmetic problem of flicker, which can be overcome with a nasty but effective buffering of the mouseover event mouse position. If the mouse is on the same element more then half of the last 10 calls, then accept it as the true mouse position, then hand set the highlighting using css and disable the highlight color.

I haven't done the hightlight flicker issue yet, but I feel confident it will work. You want my help or you want me to take it over or you don't care?

Btw, I really admire all your beautiful work and posting on here. A true solder of game development!
B
14
S
4
G
4
Posts: 20
Reputation: 3,676

Post » Tue Aug 14, 2012 10:30 pm

@seac
Sorry for the delay.
I have no time to spend on construct 2 stuffs (in fact I have no time at all for anything) for the moment.
I have to release new versions of my plugins which will probably fix that kind of problem though.
B
44
S
12
G
13
Posts: 628
Reputation: 10,471

Post » Mon Sep 17, 2012 9:12 pm

Great plugin! Very useful for tools. Unfortunately the bug Seac mentioned is preventing me from actually using it. Any chance you have the time to fix that now?
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Fri Sep 28, 2012 9:32 am

I've been reading through the forum, and you've done a lot of work. I was just wondering if you had anyone that has had a problem with Chrome 22. It works great with Firefox, so I'm not sure what the problem is. It loads the first item, and shows it in the box, but clicking the down button is ignored, and I can only select the first item. I'll try to post a capx in a bit.
B
12
S
3
G
4
Posts: 55
Reputation: 3,186

Post » Fri Sep 28, 2012 2:51 pm

I believe this is the same issue I had with the Keycode plugin, where the native Keyboard plugin would over ride the Keycode jQuery calls.

From what I can tell, the info.preventDefault() calls in the native Mouse and Keyboard plugins suppress all other jQuery calls that come after. The calls can be found in the Mouse plugin on lines 127, 149, 165, and 187.

Other than writing your own Mouse plugin (or modifying the native Mouse plugin, for personal use only, of course), I haven't been able to figure out a workaround.

I hope someone can tell me I'm wrong, or provide a workaround for the preventdefault calls.
Don't see the fnords and they won't eat you!
B
75
S
16
G
12
Posts: 322
Reputation: 11,608

Post » Sat Sep 29, 2012 3:11 am

I figured out that I have the same problem with the mouse plugin. Thanks for all the work.
B
12
S
3
G
4
Posts: 55
Reputation: 3,186

Post » Sat Sep 29, 2012 1:04 pm

@seac @Tokinsom @tnewhook @Wastrel

Sorry for the delay, this update was ready for a long time but I didn't take the time to release it. I didn't get the time to correctly test it as well, but the old bugs seem fixed in this version.

Let me know if there's something wrong.

Download new update
Changelog - version 2.4
-Add Truncate property
-Add condition 'Has focus'
-Add condition 'Lost focus'
-Add action 'Get focus'
-Add action 'Loose focus'
-Fix bug with touch / oncrop
-Fix a flickering bug with Chrome when the dropdownlist was opened.
septeven2012-09-29 13:06:22
B
44
S
12
G
13
Posts: 628
Reputation: 10,471

Post » Mon Oct 01, 2012 1:36 pm

WOW...you did it! Great job! Thanks so much
B
12
S
3
G
4
Posts: 55
Reputation: 3,186

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests