[plugin] fade in/fade out audio

Post your work in progress addons and get feedback

Post » Wed Jun 10, 2015 3:05 am

It says unable to load plugin. And I don't have the option to unzip it because it's not zipped. Any ideas? I must be doing something wrong. Is it just the "rex_audio_helper.7z" file in the download?
B
12
S
2
Posts: 42
Reputation: 734

Post » Wed Jun 10, 2015 3:29 am

gregorysforster wrote:It says unable to load plugin. And I don't have the option to unzip it because it's not zipped. Any ideas? I must be doing something wrong. Is it just the "rex_audio_helper.7z" file in the download?


Use this tool
http://c2rexplugins.weebly.com/my-plugi ... ry-v2.html

directly, if you don't know how to install plugins.
B
108
S
26
G
272
Posts: 4,472
Reputation: 152,279

Post » Wed Jun 10, 2015 7:02 pm

Thanks for the help Rex, but I'm really confused. I don't know what any of that stuff is, I just have a lot of things downloaded now that I can't open.
B
12
S
2
Posts: 42
Reputation: 734

Post » Thu Jun 11, 2015 2:55 am

gregorysforster wrote:Thanks for the help Rex, but I'm really confused. I don't know what any of that stuff is, I just have a lot of things downloaded now that I can't open.


It works fine in r206, r207. Do you get any error message?
B
108
S
26
G
272
Posts: 4,472
Reputation: 152,279

Post » Thu Jun 11, 2015 6:37 pm

Yeah it works great. Thanks. I wasn't sure what a 7z file was and what to do with it. I got it now though, thanks
B
12
S
2
Posts: 42
Reputation: 734

Post » Fri Jun 12, 2015 7:15 am

Hey, Rex I can't get the "set volume" action to work. Here are some images, let me know if you need me to reproduce the error in a .capx

I did this:

Image

Image

And this happens when I run the game and then trigger the event:

Image

Any chance of a fix? Image

I need the player to be able to change the volume in the game settings. Thanks!
B
149
S
75
G
20
Posts: 1,791
Reputation: 22,695

Post » Fri Jun 12, 2015 7:40 am

Update

Fix bug in action: set volume


@alspal

Thanks for notification. Download this plugin and try again.
B
108
S
26
G
272
Posts: 4,472
Reputation: 152,279

Post » Tue Jun 23, 2015 4:18 pm

Hey @rexrainbow,

I'm using the audiohelper plugin. It's fantastic. I have one minor problem though. When I hit the A button it plays a sound, and when you release the button I have it fading out with the audio helper and that works great. But sometimes I need to hit the A button twice or three times in a row quickly. When I do that the audio gets caught up and only plays a very tiny portion of what it should.

Is there a work around for this? Maybe a way to cancel the fade if the same button is pressed again? Any info would help, thanks
B
12
S
2
Posts: 42
Reputation: 734

Post » Thu Jun 25, 2015 4:20 am

Update

- Restart fading for any new action.Now the volume might be more smoothly.
- Add condition: Is fading to see the changing of volume during fading. See the previous sample capx.


@gregorysforster

You might try this new one.
B
108
S
26
G
272
Posts: 4,472
Reputation: 152,279

Post » Sun Jul 05, 2015 5:56 pm

Really useful for dynamically fading audio in and out between layouts; no more having to rebake fades!

Always wondered why such a basic effect was never included in the Audio object.

Thanks rex! :)
Don't lose your work. Backup your game with Dropbox.
B
44
S
10
G
10
Posts: 1,106
Reputation: 9,202

PreviousNext

Return to Work in Progress Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest