[plugin] live2d

Post your work in progress addons and get feedback

Post » Wed Nov 16, 2016 7:29 am

Hello, thank you for such an amazing plugin. But I encountered several problems:

1. Everything works fine in play test. But once I export it out and upload it to my server, live2D model doesn't show up. Is there any specific settings to be done during the export?

2. When I tested it via iphone 6 using LAN, there is some colour loss on the model. Is there any way to fix it?

3. Is FPS an issue if I were to build my game entirely based on Live2D?

Your reply will be appreciated. Thank you.
B
6
Posts: 4
Reputation: 260

Post » Wed Nov 16, 2016 7:41 am

@lynesslim

1. it is fine to upload app on server , see my demo on github.
Make sure the file path and file name of resources are correct, since C2 editor put all imported files into the root folder.

2. sorry I have no idea about that

3. Live2d is suitable for presenting characters.
B
108
S
26
G
266
Posts: 4,455
Reputation: 149,245

Post » Wed Nov 16, 2016 9:07 am

lynesslim wrote:Hello, thank you for such an amazing plugin. But I encountered several problems:

1. Everything works fine in play test. But once I export it out and upload it to my server, live2D model doesn't show up. Is there any specific settings to be done during the export?

2. When I tested it via iphone 6 using LAN, there is some colour loss on the model. Is there any way to fix it?

3. Is FPS an issue if I were to build my game entirely based on Live2D?

Your reply will be appreciated. Thank you.



1. All the file need to be named in small letters. C2 will change every letters to small letter automatically so if there is any large letter name you'll get an error.
Providence University, lecturer.

Tatung University, lecturer.



Consultant per question: USD$15 / time

Consultant by month: USD$300 / month

Customized project: USD$2500 / capx
B
78
S
16
G
4
Posts: 196
Reputation: 7,688

Post » Fri Nov 18, 2016 8:11 am

Message: lynesslim can only post plain text URLS until they have 500 rep. 2 URLS modified. Why?
@rexrainbow
How do I check whether the file path is correct? Sorry if it is a newbie question because I have tried to ensure all file path that I know of is correct. It is still not working.

@jomo
By naming, do you mean I have to rename all the filename in the folder into small letter?


This is the link to the game I uploaded on my server. https://goo.gl/FfQaSa
As you can see, everything is loaded except the Live2D model. I wonder what's wrong.

Here's the capx demo built using the demo provided by @rexrainbow. https://goo.gl/zmcnHP
I would really appreciate if both of you are kind enough to have a look at it and tell me what did I do wrong.

Thank you very much!
B
6
Posts: 4
Reputation: 260

Post » Fri Nov 18, 2016 8:57 am

@lynesslim

Console log prints these error message
XMLHttpRequest cannot load http://tips-pro.com/Live2Dtest/Ann.model.json. No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://www.tips-pro.com' is therefore not allowed access. The response had HTTP status code 404
.

It seems that file "Ann.model.json" does not load correctly.
B
108
S
26
G
266
Posts: 4,455
Reputation: 149,245

Post » Fri Nov 18, 2016 2:05 pm

rexrainbow wrote:@lynesslim

Console log prints these error message
XMLHttpRequest cannot load http://tips-pro.com/Live2Dtest/Ann.model.json. No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://www.tips-pro.com' is therefore not allowed access. The response had HTTP status code 404
.

It seems that file "Ann.model.json" does not load correctly.


Sounds like the problem arises from the capital letter "A".
Providence University, lecturer.

Tatung University, lecturer.



Consultant per question: USD$15 / time

Consultant by month: USD$300 / month

Customized project: USD$2500 / capx
B
78
S
16
G
4
Posts: 196
Reputation: 7,688

Post » Sat Nov 19, 2016 1:28 am

@jomo
@rexrainbow
Hey it works now! Turns out, as @jomo pointed out. The problem is due to the capital letters. So it is advisable to rename all into small letter before importing into Construct 2 correct?

Thank you guys very much for your time.

Here's another problem, I tried launching the game in mobile. It has super low FPS and uses up 95% of CPU power. Is there anyway to optimize the performane?
Last edited by lynesslim on Sat Nov 19, 2016 2:10 am, edited 1 time in total.
B
6
Posts: 4
Reputation: 260

Post » Sat Nov 19, 2016 2:07 am

@lynesslim

I could see the model in your link ( http://www.tips-pro.com/Live2Dtest3/ ) , but console.log still shown that some resource is not loaded like
XMLHttpRequest cannot load http://tips-pro.com/Live2Dtest3/media/.ogg. No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://www.tips-pro.com' is therefore not allowed access. The response had HTTP status code 404.
B
108
S
26
G
266
Posts: 4,455
Reputation: 149,245

Post » Sat Nov 19, 2016 2:18 am

@lynesslim

Yes, live2d will consume a lot of CPU utilization when playing animation, I did not find any solution to optimize it.
B
108
S
26
G
266
Posts: 4,455
Reputation: 149,245

Post » Sun Nov 20, 2016 1:53 pm

@rexrainbow

Again I believe the error is due to wrong filename issue. It can be fixed by simply renaming the file. No worries. Thanks a lot for your help.

Yes it consumes 95% of CPU when I run it with my iPhone 6. Does that also mean that it is not suitable to be used to build mobile games?

Another problem that I face is this, there is an obvious colour loss when I run it on my iphone.
Image

Apparently the colour is normal when I run it on an android. Any idea what causes this?
B
6
Posts: 4
Reputation: 260

PreviousNext

Return to Work in Progress Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests