[PLUGIN] Magicam for C2(Alpha 6.5 1/8/14)

Post your completed addons to share with the community

Post » Mon Feb 08, 2016 8:39 pm

Coin-coin le Canapin wrote:Hi,
Is there a way to have "shaking layers"?
For example, if a bomb explodes with a strength 50 shaking for a duration de 1 second, and if another event starts a strength 20 shaking for 0.3s during the bomb explosion, the bomb shaking immediately stops and the small shaking overrides the bomb one. Any way to have the big ones overriding the smaller ones, but when they finish, the other shakings occurring at the same time continue ?


Magicam has a built-in Shake action. Look under the "Misc." section.
Company Website: Link | Sombrero Website: Link | Twitter: Link
B
44
S
22
G
7
Posts: 345
Reputation: 8,415

Post » Tue Feb 09, 2016 10:02 pm

digitalsoapbox wrote:
Coin-coin le Canapin wrote:Hi,
Is there a way to have "shaking layers"?
For example, if a bomb explodes with a strength 50 shaking for a duration de 1 second, and if another event starts a strength 20 shaking for 0.3s during the bomb explosion, the bomb shaking immediately stops and the small shaking overrides the bomb one. Any way to have the big ones overriding the smaller ones, but when they finish, the other shakings occurring at the same time continue ?


Magicam has a built-in Shake action. Look under the "Misc." section.

Yeah, but like I said, magicam only works on the viewport I think, so shaking layers isn't the same as shake camera.
B
29
S
7
G
3
Posts: 570
Reputation: 4,287

Post » Tue Feb 09, 2016 10:33 pm

If I'm not mistaken, I think Coin-coin wants to be able to queue up -- or run simultaneously -- multiple camera shakes, rather than shake individual layers. MagiCam can't handle that itself, but one could always setup a queue that initiates camera shakes in sequence.
Moderator
B
98
S
36
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,717

Post » Tue Feb 16, 2016 6:43 am

linkman2004 wrote:If I'm not mistaken, I think Coin-coin wants to be able to queue up -- or run simultaneously -- multiple camera shakes, rather than shake individual layers. MagiCam can't handle that itself, but one could always setup a queue that initiates camera shakes in sequence.


Yeah, I just created a function to do that. It seems to work fine with multiple camera shakes, even on scenes with a lot of parallax.

Which reminds me: The zoom limits sometimes get a little shaky when the camera is near the outer zoom limits. Not really related to camera shake, just something I noticed while playtesting.
Company Website: Link | Sombrero Website: Link | Twitter: Link
B
44
S
22
G
7
Posts: 345
Reputation: 8,415

Post » Fri Feb 19, 2016 8:10 pm

Hello, please, I want to try this but do not know what should I do with this extension "c2addon".
B
21
S
9
G
12
Posts: 479
Reputation: 8,743

Post » Fri Feb 19, 2016 8:54 pm

@Mirlas
Mirlas wrote:Hello, please, I want to try this but do not know what should I do with this extension "c2addon".


Addons are covered in the manual HERE.

Basically, you just drag and drop the .c2addon onto a Project Layout window and follow the prompts.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,841
Reputation: 48,283

Post » Fri Feb 19, 2016 9:39 pm

Ah, thanks, I not remember that this information was in the manual..
B
21
S
9
G
12
Posts: 479
Reputation: 8,743

Post » Sat Feb 20, 2016 3:28 am

cool addon, i like the custom transitions
B
5
S
1
Posts: 68
Reputation: 515

Post » Tue Oct 11, 2016 8:50 pm

How to disable the magicam zoom completely as it affects so that layout scale does not work anymore. I tried to zoom to contain but have not tried with different values yet.

Is it really so that Layout Scale changes don´t work with magicam installed (or active)?

Other than that this seems interesting and promising plugin.
B
21
S
9
G
11
Posts: 89
Reputation: 7,147

Post » Thu Oct 13, 2016 1:49 pm

No answer. Okay. It seems that the zoom can´t be turned off. At least my efforts on that would suggest that it´s not possible.
B
21
S
9
G
11
Posts: 89
Reputation: 7,147

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: thapelofocus and 2 guests