[PLUGIN] Network v0.3a update***

Post and try out addons that are currently in development.

Post » Tue Mar 20, 2012 10:57 am

Hey, I've picked up the source code for the Network project.
It won't build 'cause of no 'atlstr.h' ...This seems to be avail. in non-express 2010. Any known work-arounds? (Aside from buying VS.)

Thanks! &Sorry to be brief. Gotta get to work...!
B
2
Posts: 3
Reputation: 256

Post » Tue Mar 20, 2012 10:42 pm

[QUOTE=Anlage] Hey, I've picked up the source code for the Network project.
It won't build 'cause of no 'atlstr.h' ...This seems to be avail. in non-express 2010. Any known work-arounds? (Aside from buying VS.)

Thanks! &Sorry to be brief. Gotta get to work...![/QUOTE]

Not sure if this will help you out, but it looks like someone made a free replacement to the ATL files: http://tech.groups.yahoo.com/group/wtl/message/12850

Edit: Nevermind, looks like what you really want is available from this Windows Driver Kit http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg487428

At least, that's what I read here http://stackoverflow.com/questions/71659/how-to-add-wtl-and-atl-to-visual-studio-c-express-2008Jayjay2012-03-20 22:44:37
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Wed Mar 21, 2012 10:46 pm

Humm, the WDK did kinda-sorta work. There are still some small issues that I couldn't be bothered to fix just yet. I have lots of other stuff going on right now too...
...But I did wanna write back and thank-you for your post. This looks to be a solution.
B
2
Posts: 3
Reputation: 256

Post » Sun Sep 30, 2012 7:11 pm

I've a problem, when i try the example game, packets are send every tick o_o so the chat is bugged.

And do that with my game too :(
Someone know how to fix that ?
B
7
S
1
Posts: 58
Reputation: 683

Post » Mon Oct 01, 2012 2:51 am

@playerelite, that's probably the lag-packet-drop-resend cycle I've run into as well. Basically once the latency is enough that packets start dropping I think the program resends them (this extra traffic causes more to drop until all packets are constantly being resent).

Are you testing within a LAN network? or over the Internet to other parts of the country/countries?Jayjay2012-10-01 02:54:08
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Mon Oct 01, 2012 5:57 pm

[QUOTE=Jayjay] @playerelite, that's probably the lag-packet-drop-resend cycle I've run into as well. Basically once the latency is enough that packets start dropping I think the program resends them (this extra traffic causes more to drop until all packets are constantly being resent).

Are you testing within a LAN network? or over the Internet to other parts of the country/countries?[/QUOTE]
Hello Jayjay, i'm testing in lan on the same computer :)
That's strange :/playerelite2012-10-01 18:40:38
B
7
S
1
Posts: 58
Reputation: 683

Post » Tue Oct 02, 2012 2:23 am

Hmm, that should work.. try PixelPeopleOnline source code and see if you have the same problem (it's in the Your Creations forum here: Pixel People Online)Jayjay2012-10-02 02:23:17
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Tue Oct 02, 2012 2:35 am

Make exe files from your project, start every exe (server, game executables) with winxp compatibility mode + as administrator.

Fixed for me the issue. I'm currently waiting for @scidave 's reply for a fix for that

edit: I have win7, winxp users(I think) don't need to do this.zyblade2012-10-02 02:53:36
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

Post » Tue Oct 02, 2012 12:07 pm

[QUOTE=zyblade] Make exe files from your project, start every exe (server, game executables) with winxp compatibility mode + as administrator.

Fixed for me the issue. I'm currently waiting for @scidave 's reply for a fix for that

edit: I have win7, winxp users(I think) don't need to do this.[/QUOTE]

Interesting, on my Win7 and WinXP pc's I never had issue on the same computer.

However, if that fixes the issue in general then I'm extremely happy
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Tue Oct 02, 2012 2:22 pm

For me, the example shooter when I tried it the first time, it worked great. Me and my friend both had winxp(I'm pretty sure, but not to 100%).

Later, when I made my own example(now on win7) it didn't work anymore(it was the same .exe, I didn't recompiled it). So I tried the perfect working example from scidave and look deeper in the cap to determine the error I made. But it also didn't work anymore. Me and my friend needed to run on compatibility mode. That worked to both, the old .exe and a newer recompiled .exe from scidaves example shooter.

Also, me and Wolod ran the game and he has winxp. He just started the game.exe and connected to my pc via hamachi or real ip, not sure. It worked. I'm almost sure, setting only the server to compatibilimode didn't work. At least, my game.exe needed it too.

I really hope, this plugin runs stable anyday, so I can use it for any of my projects. I would even donate if someone makes a stable network plugin with a few features to determine the players via ID etc.^^zyblade2012-10-02 14:26:29
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

PreviousNext

Return to Work-in-progress addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests