[Plugin] Object 3d [Alpha 0.3]

Post your completed addons to share with the community

Post » Mon Feb 20, 2012 8:26 pm

[QUOTE=delgado] 3ds max object can import?[/QUOTE]

Yes. 3d studio can export to obj files.
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Tue Feb 21, 2012 12:10 am

@shinkan Ok dzieki za info :)
B
93
S
19
G
34
Posts: 1,840
Reputation: 27,963

Post » Tue Feb 21, 2012 9:00 am

I got it to work (at work lol!) :D

Pretty cool (when it works!), i really hope you can get rid of the bugs and make it workin every browser :)
B
33
S
6
G
7
Posts: 338
Reputation: 7,424

Post » Tue Feb 21, 2012 9:33 am

In which major desktop browsers the Plugin (0.2) doesn't work completly?
It should work as far as good in:

Win XP: Opera 11.11, Firefox 10.0.2, Chrome 17.0.963.56

Win 7 32bit: IE 9.0.8, Firefox 6.0.2

@3d games in browsers: Has anyone created 3d-games for browers - i.g with unity3d? I suppose that the rendering of the 3d-objects isn't done in the browsers in realtime, or not? The plugin renders an object in realtime.
When you render the (animated) 3D-object to images (image1.png, image2.png,.., image10000.png) with a real 3D-software (-Blender is very good for that-) and put the images on sprites in Construct 2, it' will be much more faster for the user and should work in all browsers.

Joe72012-02-21 10:45:59
B
14
S
6
G
5
Posts: 173
Reputation: 4,742

Post » Tue Feb 21, 2012 10:39 am

Executing the "Demo + Plugin version 0.2" link from your first post:

FF 10.0.2 on win7 pro 64 bits:
Firebug raises this:


Chrome 17.0.963.56 m
Console displays this:
[quote]c2runtime.js:70 Uncaught TypeError: Object inst:t8#8 has no method 'Sa'[/quote]

Your demos never worked on my browsers so far.
My graphic card drivers are up to date.

For both browsers, it displays the black background, the text and buttons, but it feels like the canvas is not even drawn.

It worked in IE 9.0.8112. A bit slow and not very good looking.Kyatric2012-02-21 10:48:46
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Tue Feb 21, 2012 2:15 pm

Managed to get it working with Firefox(really slow, poor render), but Chrome fails to load it.

I'm not sure how your plugin handles the rendering, but your .obj model apears to be way too complex?

An example 'Blackberry' model on the left contains 282 Points and 560 Facets. (82.kb)

Your 'iPhone' model contains 29805 points / 53829 Facets (3.8 meg) ! !



Surely this must have an impact on the plugins performance.

Example model link, if needed:

Berry.rar
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,205
Reputation: 7,298

Post » Tue Feb 21, 2012 4:37 pm

@Kyatric: Thanks for the details. Should be fixed now.

@chrisbrobs: Yes. The model i used was quite komplex to see how long the rendering takes.
B
14
S
6
G
5
Posts: 173
Reputation: 4,742

Post » Tue Feb 21, 2012 5:05 pm

Working fine on Chrome, 60 fps (nice model by the way!)

I posted links to my collection of low poly .obj models with textures, on the C1 forums:

LINK

Feel free to use them if it helps.
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,205
Reputation: 7,298

Post » Tue Feb 21, 2012 6:41 pm

Works now in my FF, good job.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Tue Feb 21, 2012 9:42 pm

it's working now,63 fps on Chrome,excellent good job ^^
B
159
S
38
G
11
Posts: 229
Reputation: 17,361

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests