[Plugin] Photon Cloud

Post your completed addons to share with the community

Post » Tue Sep 19, 2017 3:00 pm

Thanks, also I had a space after after the comma which would make my second property ignored btw.
B
3
Posts: 2
Reputation: 179

Post » Sun Sep 24, 2017 10:40 pm

Hello there,

@ThePhotons i would like to say a big thanks for this great plugin,

Then i would like to ask some question for know if what i would like to achieve was possible or not with your plugin ^^

1 - After Login ( For this part i use Firebase ^^ ) all players enter in a global HUB where they can chat or create/see party/room to join ( For this i know it's possible and i know how to achieve it it's more for understand the other things i need ^^' ... )

2 - When players enter or create a room ( 4 players max ) they start on a layout where they have to select a level but i would like to offer the possibility to all players can choose and not only the host something like :

Player 1 select level 2 accept or decline

And when all the players have accept they go to the selected layout, else they stay on the "select level" layout and need to do it again ...

3 - The last problem was my "Selected Level" layout have some random properties/stats and when the players finish the "level" layout and they come back to the "Selected Level" Layout, i need to update the previous one with the same stats/properties for all the 4 players in this room.

So bassically All players are on a hub > They form a "group" of 4 players max in a room > They play together, select level and enter in level until they leave the "party"

1 was not hard to complete and already done, but for the 2 and the 3 step i have some problem.

I hope this can be done and wait for your help =)

Thanks to everyone ;)

Happy Making.
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Mon Oct 02, 2017 7:13 am

Hi @oOScuByOo

2. Try room and player properties. These properties are synchronized automatically among clients connected to the room as soon as any player updates the property. For instance, level selected by a player or flag set if he accepts the given level can be represented by player property. The currently voted or played level is a room property.
Also you can keep entire game state in game properties. This is the simplest way to synchronize it (assuming that it doesn't change very frequently).
3. I think you can have global object persisting while layout changes.
Or use room properties again. The Photon objects remains the same during layout changes. So you can keep state in room properties if you are in the same room while switching between "Selected Level" layout and "level".
B
7
S
2
Posts: 174
Reputation: 1,031

Post » Sun Oct 15, 2017 7:49 pm

@ThePhotons

I notice that in Photon region list are 2 new regions "Russia - Moscow - ru" and "Russia, East - Khabarovsk - rue". Please add this regions in plugin...

Photon link https://doc.photonengine.com/en/realtim ... ce/regions
B
19
S
6
G
2
Posts: 42
Reputation: 1,922

Post » Mon Oct 16, 2017 9:48 am

We will add it next plugin release. In case you need it urgently, use "Set region" to set arbitrary region,
B
7
S
2
Posts: 174
Reputation: 1,031

Post » Mon Nov 20, 2017 7:12 pm

Yo @ThePhotons Construct 3 breaks on minifying with the photon plugin in the project
Image
B
42
S
14
G
3
Posts: 29
Reputation: 4,120

Post » Tue Nov 21, 2017 5:25 pm

hi the photons, how could a player leave a room, as I have tested, the player remains in the room after the leave room is invoked or the plugin generates an error to every one when you try to leave,
regards,

Carlos Abreu.
B
5
Posts: 3
Reputation: 231

Post » Wed Nov 22, 2017 8:55 am

@carlosabreu1981 without a capx or screenshots of your code and of the console it'S impossible to tell
Image
B
42
S
14
G
3
Posts: 29
Reputation: 4,120

Post » Wed Nov 22, 2017 12:51 pm

eleanorawesome wrote:Yo @ThePhotons Construct 3 breaks on minifying with the photon plugin in the project

Hi, please provide more details. What are you trying to do and what errors do you have.
B
7
S
2
Posts: 174
Reputation: 1,031

Post » Wed Nov 22, 2017 12:55 pm

carlosabreu1981 wrote:hi the photons, how could a player leave a room, as I have tested, the player remains in the room after the leave room is invoked or the plugin generates an error to every one when you try to leave,
regards,

Carlos Abreu.


Hi,

Please provide reproduction steps and error log from clients generating error.
Leaving the room in demo-test.capx project works for me.
B
7
S
2
Posts: 174
Reputation: 1,031

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest