[Plugin] QR Code creator

Post your completed addons to share with the community

Post » Wed Jan 08, 2014 9:29 am

@Pode,

After searching for a very long time why your plugin wouldn't work, I found out I had to set Webgl to off. I don't need Webgl in my project, so it's not a big issue, but could there be an issue exporting?
(I thought I read somewhere some exporters automatically turn on webgl, but can't find the related info anymore)
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
53
S
16
G
8
Posts: 6,157
Reputation: 19,744

Post » Thu Jan 09, 2014 12:21 pm

@LittleStain : I didn' do anything at that time to make it work with WebGL. So I'm afraid it's only to work when you export without webgl.
B
33
S
9
G
6
Posts: 709
Reputation: 6,704

Post » Mon Jan 13, 2014 7:21 pm

Hi @Pode, can i use this plugin and the QR Decoder (http://www.scirra.com/forum/plugin-qr-code-decoder_topic57006_page1.html) on projects and export the with cocoonjs?

Thanks.hcporto2014-01-13 21:12:16
B
13
S
2
Posts: 25
Reputation: 718

Post » Tue Jan 14, 2014 11:07 am

@hcporto : cocoonjs doesn't provide a true HTML subsystem but only a wrapper to translate DOM calls to OpenGL calls so those plugins won't work, sorry.
B
33
S
9
G
6
Posts: 709
Reputation: 6,704

Post » Mon Feb 03, 2014 10:30 pm

Hi Pode,

is it possible to put the data of the qr-code into an array? I mean pixel by pixel in lines and rows. If its possible that whould help me alot in my latest project...

thanks in advance

Stefan
B
5
S
1
G
3
Posts: 46
Reputation: 1,581

Post » Tue Feb 04, 2014 9:37 am

@Kuschelbauch : the QR code isn't working like that. The best crossplatform way to use it is by encoding a string into the code. You can theoretically encode some binary data, but the place of every pixel on the graphic won't match anything of that data, since some of those pixels are there to provide some redundancy mechanism.
Furthermore, in the state of the browsers today, don't trust the browser or the Javascript VM to not mangle your binary data. Strings are safe, binary array aren't.
B
33
S
9
G
6
Posts: 709
Reputation: 6,704

Post » Tue Feb 04, 2014 10:01 am

@Pode: Thanks for the fast response, but i think you missed my point, I dont want to encode or decode anything of the qr code by myself, I would only like to use the data to create the graphical output by my own. cause i would like to change the color of the dots for example... a bit like these modern qr-code generators that implement logos and graphical effects to the qr code.

with your actual version the output is allways black and white, and thats the part where my app is comming up. Its to design the qr code more pretty...

hope to here from you and best regards

StefanKuschelbauch2014-02-04 10:02:17
B
5
S
1
G
3
Posts: 46
Reputation: 1,581

Post » Tue Feb 04, 2014 10:12 am

@Pode again

so this is what it whould look like in the final version:



But I need the data point by point to generate this, at the moment i use a very strange way to detect every dot from your data matrix, but thats not a very good way...

regards

Stefan
B
5
S
1
G
3
Posts: 46
Reputation: 1,581

Post » Tue Feb 04, 2014 1:28 pm

@Kuschelbauch: you can extract the QR code image as a base64 string, dump it into the Canvas plugin and manipulate it there.
B
33
S
9
G
6
Posts: 709
Reputation: 6,704

Post » Wed Sep 03, 2014 11:59 am

may i ask you pode, is this work for android?

cuz i need this :)
B
5
Posts: 17
Reputation: 261

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests