[Plugin] SpriteFont+

Post your completed addons to share with the community

Post » Mon May 12, 2014 11:40 pm

@AnD4D,

After the glitch a few versions ago, I've had no problems with the plugin. I found that it does not run correctly even though it appeared to render the text correctly in the editor (maximum spacing for each letter at runtime) so I tried implementing the load JSON/array technique used for the standard plugin in the tutorial as well and it seems to work! No more javascript errors either. I agree, though, having a supported and improved plugin would be really good for my plugin-failure-confidence-ometer.
A big fan of JavaScript.
B
74
S
20
G
71
Posts: 2,230
Reputation: 44,892

Post » Tue May 13, 2014 12:06 am

What broke exactly? There's nothing in this thread that provides any clues.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,441
Reputation: 194,681

Post » Tue May 13, 2014 12:23 am

I'm afraid I don't remember. I haven't used this in several months. For me it just didn't allow me to run a project when I tried to use it, so I ended up uninstalling. I thought it was permanently broken. Apparently it works now though but with errors?
Last edited by AnD4D on Tue May 13, 2014 9:51 am, edited 1 time in total.
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
81
S
13
G
7
Posts: 969
Reputation: 10,883

Post » Tue May 13, 2014 12:35 am

@Ashley - When I ran my game in r164 I received some javascript errors at runtime; when I removed the plugin they didn't happen. I don't know why it did that and unfortunately I didn't keep the javascript error reports when my comments earlier in the thread failed to generate much interest - only @AnD4D and I seemed to get spun up about it. A couple of weeks ago I tried the plugin again in r168 and it seems to work ok again, so I presume that the error was something caused by the beta release.


Edit - I just rolled back to r164 to try and duplicate the problem and everything still runs ok - I can't reproduce the errors now...!

Edit 2 - @AnD4D - it all works as advertised, I was noticing the spacing problem in cocoonjs. To fix that I run the import script using an array as per the tutorial for the normal plugin so that this one works cocoonjs as well.
A big fan of JavaScript.
B
74
S
20
G
71
Posts: 2,230
Reputation: 44,892

Post » Tue May 13, 2014 9:13 am

@Colludium Thanks for the heads up. My biggest concern of late is whether or not this plugin works with the Wii U exporter, but haven't had it installed since I got my Dev Kit. I'll give it a go, but trust Ashley's ability to make everyone happy.
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
81
S
13
G
7
Posts: 969
Reputation: 10,883

Post » Tue May 13, 2014 12:06 pm

So there isn't any problem? If there is you really need to include the actual text of the error messages, otherwise I have absolutely nothing to go on.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,441
Reputation: 194,681

Post » Tue May 13, 2014 1:49 pm

No problem here for me @Ashley.
A big fan of JavaScript.
B
74
S
20
G
71
Posts: 2,230
Reputation: 44,892

Post » Tue May 13, 2014 1:50 pm

If it works on the WiiU, I have no issues, but it might be nice for other users if this was the default plugin. It's a lot more user friendly.
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
81
S
13
G
7
Posts: 969
Reputation: 10,883

Post » Mon Jun 02, 2014 4:01 pm

@Ashley,

As you're not accepting bug reports to do with this plugin, could you please incorporate it so that it receives official support? Having sprite fonts displayed correctly in the editor would be most helpful, and in this thread you previously appeared interested in supporting this plugin - so I'm a bit confused by your rejection of the bug report I posted (which anecdotally could be to do with more than just this plugin).

bug report.

Thank you!
A big fan of JavaScript.
B
74
S
20
G
71
Posts: 2,230
Reputation: 44,892

Post » Mon Jun 02, 2014 4:06 pm

I'm not keen on supporting it as described earlier in the thread (https://www.scirra.com/forum/plugin-spritefont_p781357?#p781357). I'm willing to fix bugs if a change in C2 breaks existing plugins, but otherwise I don't think we have a responsibility to maintain third party plugins.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,441
Reputation: 194,681

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: gonzdevour and 3 guests