[plugin] Steam+leaderboard +experimental lobby [WIP]

Post your work in progress addons and get feedback

Post » Tue Nov 15, 2016 8:34 am

Hi,

The new conditions for Steam achievements should look like this:
Image

General conditions are old conditions renamed; so you don't have to redo all your events/logic if you don't want to use the new conditions.

Regards,
Image Image
B
22
S
13
G
130
Posts: 869
Reputation: 67,816

Post » Mon Nov 21, 2016 1:10 pm

Hi,

V1.3 Basic and V1.5 for Steam4C2 are submitted.

List of change:

Basic and Full version:

New Propertie : Enable/Disable Debug Mode, Allow error message in console.

Conditions :

[Change]
Condition "On achievement activate success" is renamed "On Any Unlock Request Success"
Condition "On achievement activate error" is renamed "On Any Unlock Request Error"
Condition "On clear achievement success" is renamed "On Any Reset Achievement Request Success"
Condition "On clear achievement error" is renamed "On Any Reset Achievement Request Error"
Condition "On get achievement success" is renamed "On Any Achievement Is Already Unlocked"
Condition "On get achievement error" is renamed "On Any Achievement Is NOT Already Unlocked"

[New]
Add Condition "On Unlock Achievement Request Success", Triggered after 'Activate achievement' if the current achievement is successfully unlocked.
Add Condition "On Unlock Achievement Request Error", Triggered after 'Activate achievement' if the current achievement fails to be unlocked
Add Condition "On Unlock Achievement Request Error Already unlocked, Triggered after 'Activate achievement' if the current achievement fails to be unlocked
Add Condition "On Reset Achievement Request Success", Triggered after 'Clear achievement' if the current achievement was cleared.
Add Condition "On Reset Achievement Request Error", Triggered after 'Clear achievement' if current achievement can't be reset.
Add Condition "On Achievement is Already Unlocked", Triggered after 'Check Achievement State' if the achievement is unlocked.
Add Condition "On Achievement is Locked", Triggered after 'Check Achievement State' if the achievement is locked.
Add Condition "On Check Achievement State Request Error", Triggered after ANY 'Check Achievement State' if a error occurs (Wrong name or Steam Server).

Actions :

[Change]
Action "Activate achievement" is renamed "Unlock Achievement"
Action "Clear Achievements" is renamed "Reset Achievement"
Action "Achievement is unlocked?" is renamed "Check Achievement State"

Expressions :

[NEW]
Add Expression GetCloudTotal, Returns the amount of total byte on Steam Cloud.
Add Expression GetCloudAvailable, Returns the amount of available byte on Steam Cloud.

Full version :

Actions :

[Change]
Action "Update Steam Stat" is renamed "Set Steam Stat"

[NEW]
Add Action "Update Steam Stat", Add current Value to current Steam Stat.

Conditions :

[NEW]
Add Condition "On Update Stat Success", Triggered if the steam stat is updated successfully.
Add Condition "On Update Stat Error", Triggered if the steam stat fails to update.

Expressions :

[NEW]
Add Expression GetStatSynch, Returns Return Current Steam Stat Value.

Regards,

Edit: Error message are added for achievements and an error trigger is fired when you try to unlock an achievement already unlocked
Image Image
B
22
S
13
G
130
Posts: 869
Reputation: 67,816

Post » Tue Nov 22, 2016 10:14 pm

Thanks for the update! Good stuff. The changed Conditions/Actions make more sense now.
B
70
S
40
G
24
Posts: 517
Reputation: 20,068

Post » Tue Nov 22, 2016 10:25 pm

Thank you @digitalsoapbox . I will update the friend features with personastate (online offline...).
I working on workshop, http request, files operation, lobby and after that inventory and IAP.
Image Image
B
22
S
13
G
130
Posts: 869
Reputation: 67,816

Post » Wed Nov 23, 2016 5:20 am

@madspy will workshop support be only for the full version?
B
122
S
42
G
40
Posts: 846
Reputation: 27,994

Post » Wed Nov 23, 2016 7:49 pm

@andreyin ATM I will add workshop in full version as beta
Image Image
B
22
S
13
G
130
Posts: 869
Reputation: 67,816

Post » Tue Nov 29, 2016 12:40 am

Thank you for the update! What would I do without this fantastic plugin :D
B
52
S
22
G
12
Posts: 725
Reputation: 11,716

Post » Sun Dec 04, 2016 2:36 pm

When I export the game using the "basic version" plugin and export, my game is in black screen.
I am using the Steam4C2-Basic_3884 and NW 0.18.5 plug-in version.
How can I solve this problem.

Image
B
89
S
40
G
27
Posts: 105
Reputation: 21,205

Post » Sun Dec 04, 2016 3:39 pm

guimaraf wrote:When I export the game using the "basic version" plugin and export, my game is in black screen.
I am using the Steam4C2-Basic_3884 and NW 0.18.5 plug-in version.
How can I solve this problem.

Image


Have you added the correct steam.api file to the package file?


Have you read the plugin documentation? It explains everything step by step.
B
52
S
22
G
12
Posts: 725
Reputation: 11,716

Post » Sun Dec 04, 2016 6:12 pm

Anonnymitet wrote:Have you added the correct steam.api file to the package file?
Have you read the plugin documentation? It explains everything step by step.


The only configuration that was able to work on plugin 0.14 with plugin 3802.
I've already been able to activate achievements normally.
B
89
S
40
G
27
Posts: 105
Reputation: 21,205

PreviousNext

Return to Work in Progress Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron