[Plugin] Windows Phone Updated - New Tutorial!

Post your completed addons to share with the community

Post » Sun Oct 13, 2013 3:30 pm



This is a Windows Phone bug. You can see workarounds here: Font Replacement.

My workarounds are a little out of date - I'd recommend using the official sprite font plugin.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sun Oct 13, 2013 4:02 pm

As far as I understand it; remote or locally, using web fonts not possible. It is an ongoing bug on Windows Phone. I will try sprite font plugin. How did you solve this problem on Mortar Melon. Did you used sprite font ?
B
4
Posts: 17
Reputation: 284

Post » Sun Oct 13, 2013 4:18 pm

@mertyildiran remote worked fine last time I tested. Yeah we used sprite fonts for Mortar Melon.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sun Oct 13, 2013 4:49 pm

What is the meaning of "remote". I followed this tutorial and I tried Google Web Fonts at my game. Fonts and CSS not on local, on Google's web server(remote).

Result:

Chrome 30 works fine.

Internet Explorer 10 not working.

Windows Phone Emulator and Lumia 820 not working.

Do you have any idea ? I want to be sure about web fonts before using sprite fonts.


B
4
Posts: 17
Reputation: 284

Post » Sun Oct 13, 2013 4:52 pm

@mertyildiran no idea I'm afraid. If webfonts aren't working in the browser then it's a general issue. Posting in the 'How do I' forums should help.

Bear in mind that if the user downloads the game, then disconnects from the internet and launches the game, remote fonts won't be loaded.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sun Oct 13, 2013 6:11 pm

Okey, I understand the best solution is sprite font thanks.
B
4
Posts: 17
Reputation: 284

Post » Mon Oct 14, 2013 1:06 am

Hi thehen!

First of all, it is a great plugin and tutorial... I was able to accomplished almost everything.

On my game I setup a PAUSE button using a plugin for PAUSE. I also "coded" one Silent Music without any plugin. Both work great on Chrome, but whenever I tried to use them at my W8phone it does Pause but the music still continues, even if I placed a condition:

On Touched Music -> WindowsPhone Stop All Music

Any idea how can I pause the music?

Thanks!!!!
B
8
S
3
G
1
Posts: 135
Reputation: 2,209

Post » Mon Oct 14, 2013 11:50 am

@thehen

When is used Sprite Font(Official plugin) with your project folder I'm getting black screen on testing. But without your project folder/without windows phone plugin Sprite Font working nice. Do you have any idea ?
B
4
Posts: 17
Reputation: 284

Post » Mon Oct 14, 2013 12:51 pm

@gfigueroa 'Stop All Music' and 'Stop Sound' should work fine. If you PM me a .capx and an exported project I'll take a look.

@mertyildiran can you PM me an example. Just to confirm, it works using my project without the spritefont plugin? Did you copy the spritefont across into the project?
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Mon Oct 14, 2013 1:19 pm

You are The God of Windows Phone thanks :) Thanks for your all helps.
B
4
Posts: 17
Reputation: 284

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: Vol6tmetr and 2 guests