[Plugin]Board, Layout2Board [Behavior] Grid Move

Post your completed addons to share with the community

Post » Sat Sep 27, 2014 5:23 am

@faulknermano

Congratulations!
Your request is too specific to implement in a simple way. It really need dig the board system more deeply, to get more information from board/edge.
For tracing, you could dump PreTileUID and TileUID to console, under "on cost" event. Anyway, I am glad that you had came up this problem.

"on cost" could be customized to do diffusing, see the demo in this post.

Have fun!
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Sat Sep 27, 2014 5:42 am

Update:

rex_grid_move behavior, to fit the change of official solid behavior.
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Thu Oct 02, 2014 7:49 pm

Message: iwontnamemyself is not yet permitted to post plain text URLS (300 rep required). 1 URLS removed. Why?
@rexrainbow Thank you so much for all you contributions to C2. They really have made life a lot easier! On that note, I've decided to integreate your Board, SquareTx and LayoutToBoard plugins in a grid-based puzzle game I'm creating and have come to a slight speedbump. I've read through this entire board and spotted a couple posts between you and @Raziel that sound exactly like what I need, but there was no answer to his question and doesn't appear to have been an update that rectified his problem.

Raziel wrote:@rexrainbow

There is a "wrap" behavior for objects. If applied they reappear on the other side when leaving the layout.
I want a similar effect for the board itself. You can see on the screenshot that I reached the border of the board. There is white space.
I wanted the board to be placed there instead of the white space.
So that one cannot see the borders of the board as it is placed seamlessly.

e.g. my board is 10x10 tiles. When I reach tile 0,9 and go another step to the right I am on tile 0,0 again and also do not see white space but tiles instead.

I know how to place the chess there again, when reaching end of the board. But I would like to have a non visible end of the board.
As I use unbound scrolling there is a white space instead.

So what I ask for is kind of an infinite board feature where you can keep going in one direction without seeing the end of layout.

Hope it makes more sense now. 11:16:38


rexrainbow wrote:@Raziel

Okey~ I will try to make another behavior "board wrap" for this purpose, when I had updated my all plugins to support save/load system.rexrainbow2013-04-16 04:07:53


What I'm looking to do is: On a touch, pick the sprite touched and then according to which direction (vertical or horizontal) a swipe is, move the tiles in that row or column, then once they reach the opposing edge of the board, have them "wrap" back around to the opposite side. I've been working on a masking solution for this, but I'm not sure how it will affect/alter the Board and logic location of the info contained by each sprite that was moved.

So my question is: @Raziel - Were you ever able to figure out a solution to this problem? @rexrainbow - Did you ever create a plugin/behavior that accomplishes this task? If not, do you have a clue that will help me figure this out? Thanks again!!!
B
8
S
1
Posts: 67
Reputation: 859

Post » Fri Oct 03, 2014 2:45 am

@iwontnamemyself

Sorry, I really forgot it. Add it into my TODO list.

Currently, I am working on a "chess group" called "mini board" plugin and some behaviors, to put it on a rex_board, or rotate it.
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Fri Oct 03, 2014 3:32 am

@rexrainbow I kind of figured it was forgotten about. I actually looked at @Raziel 's profile and he/she hasn't posted anything in over a year, so either they figured it out, or quit working on it all together. lol
B
8
S
1
Posts: 67
Reputation: 859

Post » Fri Oct 03, 2014 3:49 am

@iwontnamemyself

Actually, I had not imaged that how to make an "infinite board". It will take me more time to find the solution.
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Sat Oct 04, 2014 8:28 am

Update:

Behavior: rex_grid_move -
Add "MoveTo" property. Set Yes will move chess by built-in moveTo behavior ( default ). Set No will only move the logical position, user need to maintain physical moving manually.
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Sat Oct 04, 2014 4:38 pm

@rexrainbow - I keep getting an error when I try to use LogicPin, but I can't find an update for it on your plugins page. Is there anywhere else I can find it?
B
8
S
1
Posts: 67
Reputation: 859

Post » Sun Oct 05, 2014 3:02 am

@iwontnamemyself

Thanks for notification. I had fixed it. Please download it again.
I will rewrite document of this behavior later.
B
97
S
22
G
177
Posts: 4,111
Reputation: 103,525

Post » Sun Oct 05, 2014 4:41 pm

Thank you @rexrainbow !!! :)
B
8
S
1
Posts: 67
Reputation: 859

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests