[Plugins] Construct2 Cordova Plugins

Post your completed addons to share with the community

Post » Mon Oct 20, 2014 2:03 am

@jay333

I tested your project and I got same error message as you.

So I did create new xdk project (Start with a Blank Project), and the build was success

Did you do "Start with a Blank Project" ?
Construct2 Cordova Plugins (currently 87 plugins): https://www.scirra.com/store/construct2 ... ugins-1662

Construct2 Prototype Capx (currently 50 capx): https://www.scirra.com/store/games-with ... -capx-3088

Home page: http://cranberrygame.com
B
65
S
22
G
81
Posts: 780
Reputation: 46,631

Post » Tue Oct 21, 2014 5:07 am

Message: jay333 can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
cranberrygame wrote:@jay333

I tested your project and I got same error message as you.

So I did create new xdk project (Start with a Blank Project), and the build was success

Did you do "Start with a Blank Project" ?


Thanks @cranberrygame for confirming my symptoms. I guess I'm not going crazy... yet. ;)

Yes, I did create a new XDK project and imported from an 'Android' export using your Construct 2 'example_phonegapiap_requires android application license key'.

I know that you have 4 other Construct 2 Demo Projects. Does it matter which one I use?

Also, should I use the Construct 2 'Android' export (versus a Phonegap export, etc.)?

Maybe there's something wrong with my 3rd Party Plugin in Intel XDK that I obtained from your README:
    * Name: iap
    * Plugin ID: com.cranberrygame.phonegap.plugin.iap
    *Repo URL: https://github.com/cranberrygame/com.cr ... c15bbdd014
Again thanks for your time. :) Jason
B
12
S
1
Posts: 22
Reputation: 678

Post » Tue Oct 21, 2014 5:25 am

@jay333

1.

I know that you have 4 other Construct 2 Demo Projects. Does it matter which one I use?
==> no matter

2.

Did you create new xdk projec with "Start with a Blank Project" ?

3.

Did you do exactly this url?

Code: Select all
https://github.com/cranberrygame/com.cranberrygame.phonegap.plugin.iap#592f332aee5c88909992b36ccc33a1c15bbdd014


4.

Edit:

If not solved by these, try to update xdk to recent version.
Construct2 Cordova Plugins (currently 87 plugins): https://www.scirra.com/store/construct2 ... ugins-1662

Construct2 Prototype Capx (currently 50 capx): https://www.scirra.com/store/games-with ... -capx-3088

Home page: http://cranberrygame.com
B
65
S
22
G
81
Posts: 780
Reputation: 46,631

Post » Wed Oct 22, 2014 1:07 am

@cranberrygame

Hi,
I have a issue with Construct 2 Admob plugin.
In my game there are 3 Layouts called Menu,Score and Game layout. User can go to score and game layout by pressing related button in menu layout. I need to display Ad always in Menu and Score layout. but in game layout i need to display Ad only when game over. So in my C2 game, i was used bellow logic :

Menu Layout -> onload Event ->Show Ad banner
Score Layout -> (No any code related to admob)
Game Layout -> onload Event -> hide ad
Game Layout -> gameOverFunction () -> show ad banner

In my game, It works very well without internet. but when internet is enable i got following issues
It takes long time to load game (menu layout) about 1-2 minutes.
cant go to score layout, game freeze
it takes long time to load game layout and cant restart the game. game freeze for long time.

So in your experience what can be the problem?

ps : i built using Intel XDK - crosswork for android, game has two third party plugins called phonegapGame and phonegapFacebookPB, no third party admob plugin (i used C2 admob). tested on Samsung S Advance phone with 4.2 Jelly bean.

Thank you.
Image
B
23
S
2
G
1
Posts: 46
Reputation: 1,087

Post » Wed Oct 22, 2014 2:12 am

@tharindutpd

fix Admob SDK FPS issue: go to my AdMob account and disable text banners, leaving enabled only image banners. (provided by Cipriux)

Thanks
Construct2 Cordova Plugins (currently 87 plugins): https://www.scirra.com/store/construct2 ... ugins-1662

Construct2 Prototype Capx (currently 50 capx): https://www.scirra.com/store/games-with ... -capx-3088

Home page: http://cranberrygame.com
B
65
S
22
G
81
Posts: 780
Reputation: 46,631

Post » Wed Oct 22, 2014 4:45 am

cranberrygame wrote:@tharindutpd

fix Admob SDK FPS issue: go to my AdMob account and disable text banners, leaving enabled only image banners. (provided by Cipriux)

Thanks


Is it only Admob account setting or am i need to re build the app again?. I changed the account settings to only image banners and (after ~10min) run the same app without rebuild. but the problem is exist as previously.

ps : C2 Admob setting in test mode
Image
B
23
S
2
G
1
Posts: 46
Reputation: 1,087

Post » Wed Oct 22, 2014 5:33 am

@tharindutpd

If only image banner is shown, you must have no issue. (no need to rebuild).

If the issue still exists, make sample capx which reproduce the issue and send to me.

Thanks
Construct2 Cordova Plugins (currently 87 plugins): https://www.scirra.com/store/construct2 ... ugins-1662

Construct2 Prototype Capx (currently 50 capx): https://www.scirra.com/store/games-with ... -capx-3088

Home page: http://cranberrygame.com
B
65
S
22
G
81
Posts: 780
Reputation: 46,631

Post » Wed Oct 22, 2014 11:04 am

cranberrygame wrote:@tharindutpd

If only image banner is shown, you must have no issue. (no need to rebuild).

If the issue still exists, make sample capx which reproduce the issue and send to me.

Thanks


Thank you. It is working now.
Previously i was used admob plugin already exist in construct 2 Version 184. so now i download and used your cranberrygame_PhonegapAdmob_1.0.67 plugin. it working well. it has new preload function too. thanks. i think Ashley need to fix and update c2 admob with your new functions :) . Thanks
Image
B
23
S
2
G
1
Posts: 46
Reputation: 1,087

Post » Wed Oct 22, 2014 11:48 am

Hi @cranberrygame

Apologies for the delay in response, I only tested this week, in IOS devices the images are deleted when all apps are closed , your idea to upload the images to a server is excellent, but I need it works offine.
By the way, I bought your plugin package, the 'Close plugin' does not work with phonegap build?

Thank you for your attention
B
5
Posts: 20
Reputation: 263

Post » Wed Oct 22, 2014 1:01 pm

@tharindutpd

Can you reproduce and provide me the sample capx which cause problem in r184 official admob plugin?

@iriane

I'll investigate more about storing camera image to local device and I'll let you konw if I find the solution.

Will you plan to use Phonegap Close on phonegap build service android?
Did you have solution to monetise on phonegap build service android?

If so, I can upload the native plugin to the phonegap build.

Thanks
Construct2 Cordova Plugins (currently 87 plugins): https://www.scirra.com/store/construct2 ... ugins-1662

Construct2 Prototype Capx (currently 50 capx): https://www.scirra.com/store/games-with ... -capx-3088

Home page: http://cranberrygame.com
B
65
S
22
G
81
Posts: 780
Reputation: 46,631

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests