Preview server not working

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Nov 14, 2016 4:06 am

This is very frustrating, especially because I have NEVER had an issue in the past. Ive properly port forwarded. Have all correct IP's and ports specified.

My preview server is not working. I used to click play/preview, the game opens on my browser of my choosing and I can then connect to the browser on my phone or tablet by typing in the ip.

This no longer works.

In fact, I cant even choose my browser. No matter what browser I choose chrome opens up. I even did the custom browser option and directed it to a firefox exe file. It opened up chrome.

I would love a solution, Im getting very close to completion on my project...and now I cant easily test things. Exporting and generating xcode, then installing on my phone each time is NOT a solution.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,865

Post » Mon Nov 14, 2016 12:02 pm

I would guess the network configuration of your system/LAN was changed. AFAIK the C2 preview server is working fine for everyone else.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,519
Reputation: 195,361

Post » Mon Nov 14, 2016 7:27 pm

Ashley wrote:I would guess the network configuration of your system/LAN was changed. AFAIK the C2 preview server is working fine for everyone else.



What I really can't figure out though is why I can't choose the browser I want it to use, which is why I'm left thinking something must be going on with the construct side of things.

I'm def going to look into my own router and network settings further, but think there's another issue going on here.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,865

Post » Tue Nov 15, 2016 11:49 am

Actually it sounds like some software configuration on your system has changed.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,519
Reputation: 195,361

Post » Tue Nov 15, 2016 10:37 pm

I solved the browser issue. For some reason I can't choose the browser from file-preferences/settings
I had to choose the browser from the project properties.

Still no luck on getting external devices to connect though. Any ideas what might be the cause? I've made sure the port is open and forwarded. I've tried to connect my phone while on wifi and on cellular, didn't make a difference. Also attempted both the public IPv4 and local network IP's with no luck.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,865

Post » Mon Dec 26, 2016 10:47 am

Hi. I installed the latest beta (r241) and lan preview does not work for me either. It was fine in the past and the firewall ports etc. are still set up properly. Any ideas? :/
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
56
S
17
G
6
Posts: 748
Reputation: 9,420

Post » Wed Jan 11, 2017 12:54 pm

It seems preview does not work in Edge with Preview over LAN. When I try Chrome or Safari on my iPhone I can see the preview but Edge shows this error:



Leider können wir nicht auf diese Seite zugreifen.
Probieren Sie Folgendes
Stellen Sie sicher, dass Sie die richtige Webadresse verwenden: http://192.168.2.108:50000
Seite aktualisieren
Gewünschte Informationen suchen
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
56
S
17
G
6
Posts: 748
Reputation: 9,420

Post » Fri Feb 10, 2017 12:17 pm

Any idea why preview does not work in Edge when I enable LAN preview?
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
56
S
17
G
6
Posts: 748
Reputation: 9,420

Post » Sun May 21, 2017 2:52 pm

@Bl4ckSh33p

just stumbled across your post

you will need a more knowledgeable person than me to explain why this works
it is something about edge being a universal app and not allowing loopback calls for security reasons.

to enable loopback exemption (and thus preview over lan) specifically for MS edge,

do the following...

open command prompt as admin
(Type CMD in the windows search
right click >open as administrator)

copy this text in at the prompt

Code: Select all
CheckNetIsolation LoopbackExempt -a -n=Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe


and press enter

you should get an OK message

restart edge

and all should be well with the world now. :D

@scirra maybe this should be pinned or be included in the lan preview tutorial for other edge users
...
B
46
S
24
G
7
Posts: 319
Reputation: 8,201


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests