Problem with animations

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Feb 29, 2016 8:50 pm

Message: tito1986 can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Problem Description
Hi, i'm trying to develop an educative game but i'm havim problems when activate animation in my main character,is a energy conservation game and wagon wheels have to round but this animation inhibit the good game behavior,

Attach a Capx
https://www.dropbox.com/s/mrvcbl05g9wjh ... .capx?dl=0
Description of Capx
video game code

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1
    Remove Hero animation (line 3)
    Make sure friction is ZERO (0)
  • Step 2
    run the code, observe how is wagon doing it's job
  • Step 3 etc.
    active animation for wagon
  • step 4
    Wagon will hit the spring and then freeze in the start point

Observed Result

Wagon will hit the spring and then freeze in the start point
Expected Result
Waggon has to oscilate forever

Affected Browsers
  • Chrome: (YES)
  • FireFox: (YES)
  • Internet Explorer: (YES)

Operating System and Service Pack
windows 10

Construct 2 Version ID
release 216
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Mon Feb 29, 2016 9:10 pm

@tito1986
Your post needs amending to fulfil the requirements.

You can post a valid link to your .capx by inserting characters into your url, for instance

Code: Select all
htt*ps://*www.mysite.com/mygame.capx
.

Also, ensure you are using an up to date version of C2. Release 216 is too old a version to use to report a potential bug for.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Mon Feb 29, 2016 9:38 pm

Message: tito1986 can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Sorry xenox, already i updated my construct 2 version and got same error.
here is capx link http://bit.ly/1plU2uu
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Mon Feb 29, 2016 9:44 pm

tito1986 wrote:Sorry xenox, already i updated my construct 2 version and got same error.
here is capx link http://bit.ly/1plU2uu


This .capx is using r216 which is too old.

Please update and submit with an up to date version, at least r221.

Also, as per the Bug Reporting Requirements, only submit a minimal .capx that just highlights the problem. This .capx has far too many events and so is impossible to rule out an error in your events.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Mon Feb 29, 2016 10:13 pm

'speed' is zero, though, so velocity is zero. -Hero.Physics.VelocityX is closer to what you want.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
221
Posts: 3,650
Reputation: 124,229

Post » Mon Feb 29, 2016 11:48 pm

@blackhornet but wagon has to start again automatically, i mean if you dont have wheels animation there is no problem but when i activate wheels animation exists a kind of bug because wagon stops.
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Tue Mar 01, 2016 12:40 am

Ah, I see now. I thought you were remove the whole event - just disabling the animation action is key.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
221
Posts: 3,650
Reputation: 124,229

Post » Wed Mar 02, 2016 1:29 am

@blackhornet, what do you mean exactly?
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Wed Mar 02, 2016 2:52 am

Nothing - I misunderstood what you were disabling. The animation does seem to break the Physics mechanism for some reason.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
221
Posts: 3,650
Reputation: 124,229

Post » Mon Mar 07, 2016 4:04 pm

make sure that the animations are in the same layer.
Image
B
29
S
11
G
21
Posts: 72
Reputation: 15,768

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest