Problem with friction on autorunner

Just started using Construct 2? Post your questions here

Post » Sun Jul 26, 2015 10:50 am

I'm working on a game, based off the infinite runner template, but for whatever reason I can't get past the problem of friction. Whenever the player hits the onstacles, he slightly moves to the left. This problem increases when I increase the bullet speed of the obstacles to add to the difficulty. I've included the .capx if anyone wants to take a look.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/551 ... 200.2.capx
B
19
S
5
G
2
Posts: 22
Reputation: 2,465

Post » Sun Jul 26, 2015 1:42 pm

Well it seems you removed event 9 and 10 from the auto-runner template which as stated in the above comment are for:

"Due to the acceleration of the platform movement, we need to do some tweaks to make sure the player doesn't gradually get pushed off to the left of the screen over time."

Adding them or something similar would solve your issue..

While upping the bullet speed also make sure to up the player speed, for else indeed the problem will get worse..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Jul 26, 2015 2:37 pm

I had those in the game before, but they didn't seem to resolve the isue (or even do anything at all). Thanks for taking a look though.
B
19
S
5
G
2
Posts: 22
Reputation: 2,465


Return to Beginner's Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest