Problem with latest Intel XDK/Admob Plugin

Get help using Construct 2

Post » Sat Oct 15, 2016 10:11 pm

Hi,
I just wanted to export my latest App on Android with the Intel XDK. The Intel XDK also just had an update which I installed but it seems like almost nothing is working for me now. I tried to export from Construct 2 with the new XDK Format but it didn't work and I only get errors when I do that.
After I deleted the xdk files in my exported project file and used the "Import Your HTML5 Code Base" option it worked and the project loaded successfully.
Now that I loaded it, I needed to import the Admob Ads plugin from the Apache Cordova Plugins Registry. I used the ID which was provided in the Manual entry of the Admob Ads plugin. This ID didn't work though, so I found another one in a Thread here ( cordova-plugin-ad-admob ). This ID worked and I could finally build my App.
This is the Build Log:

THE BUILD WAS SUCCESSFUL
Build Log
Building a Cordova 6.2.0 application.
Using platform cordova-android 5.1.1.
The application name is "SmartWebRadio"
The package name is "com.stonewashedpc.SmartWebRadio"
Preference android-signed set to true. Application will be signed.
Using Crosswalk Embedded 19
Plugin "cordova-plugin-extras-google-play-services" (1.0.5) installed.
Plugin "cordova-plugin-ad-admob-sdk" (1.0.35) installed.
Plugin "cordova-plugin-ad-admob" (1.0.118) installed.
Plugin "cordova-plugin-whitelist" (1.2.2) installed.
Plugin "cordova-plugin-crosswalk-webview" (1.8.0) installed.
App name updated to [SmartWebRadio]
Updated "minSdkVersion" with "14"
Updated "targetSdkVersion" with "23"
Updated "installLocation" to "auto"
Updated "versionCode" to "1"
Updated "versionName" to "0.0.1"
Added "debuggable" to "false"

I installed the apk on my device and almost everything worked. Only the Admob Ads didn't show up. In Construct 2 I put in the right ID's for the ads and normally it should show some test ads.
I have no idea on how to continue now and I need help! ;)
Did anyone have this problem aswell and knows how to fix it?
I searched a lot on Google and found similar Threads about Problems with the new XDK Format and the Admob Plugin so maybe this Problem does not only exist for me and @Ashley can take a look at it.

I appreciate any help!
Thanks! :)
Image
B
5
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,063

Post » Sun Oct 16, 2016 4:18 pm

Anything?
After I finished testing some things I found here:
solution-for-everyone-having-issues-with-admob-amp-intel-xdk_t170911 ,
I'm going to test Intel XDK version 2893 now because I found this: https://software.intel.com/en-us/forums ... pic/623387 .
It would be better if the latest version would work though..
Thanks again!

EDIT:
I just tried to add the admob plugin by adding this to the end of the intelxdk.config.additions.xml :
Code: Select all
<intelxdk:plugin intelxdk:name="https://github.com/cranberrygame/cordova-plugin-ad-admob"
intelxdk:value="https://github.com/cranberrygame/cordova-plugin-ad-admob" />


Again the Build was successful as you can see here:

THE BUILD WAS SUCCESSFUL
Build Log
Building a Cordova 6.2.0 application.
Using platform cordova-android 5.1.1.
The application name is "SmartWebRadio"
The package name is "com.stonewashedpc.SmartWebRadio"
Preference android-signed set to true. Application will be signed.
Using Crosswalk Embedded 19
Plugin "cordova-plugin-whitelist" (1.2.2) installed.
Plugin "cordova-plugin-extras-google-play-services" (1.0.5) installed.
Plugin "cordova-plugin-ad-admob-sdk" (1.0.35) installed.
Plugin "cordova-plugin-ad-admob" (1.0.118) installed.
Plugin "cordova-plugin-crosswalk-webview" (1.8.0) installed.
App name updated to [SmartWebRadio]
Updated "minSdkVersion" with "14"
Updated "targetSdkVersion" with "23"
Updated "installLocation" to "auto"
Updated "versionCode" to "1"
Updated "versionName" to "0.0.1"
Added "debuggable" to "false"


Everything in my app works. The only Problem is that neither the Banner or Interstitial are showing up.
The next Problem is that I can't find a download for an older version of the XDK where Admob works so I need to get it working on the latest version 3619.
I have literally no idea on what to do now :(
Any help is appreciated!
Thanks! :)
Image
B
5
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,063

Post » Sun Oct 16, 2016 5:07 pm

Ok the Problem is solved now.
As I had no idea on what to do now, I just checked my Construct 2 project again..
I put my App ID from Admob in the IOS field and not in the Android field. So there is actually nothing wrong with the XDK or Construct 2. :D
Only the Manual should be updated because I had to add the plugin with "cordova-plugin-ad-admob" since the Plugin Manager in the Intel XDK has changed.
Thanks again! :mrgreen:
Image
B
5
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,063


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: David181 and 16 guests