Project broken when updating to latest "Stable" version

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Jul 31, 2015 11:37 am

Problem Description
I updated my project to the latest stable version, then when exporting it to html5 my project had a lot of graphical errors. I tried replacing the new exported graphics with the old ones and the project wouldn't load, it just went to a red loading bar, sometimes a black screen.

Attach a Capx
As far as I know, this is unneeded

Description of Capx
N/A

Steps to Reproduce Bug
    Update to latest version
    Export project to html5

Observed Result
Stated in Problem Description

Expected Result
I expect the project to work correctly and not have any graphical issues.

Affected Browsers
  • Chrome: (YES)
  • FireFox: (Unknown)
  • Internet Explorer: (Unknown)

Operating System and Service Pack
Windows7 64-bit / Latest Stable Version

Construct 2 Version ID
r206
Last edited by CyanProductiona on Fri Jul 31, 2015 3:44 pm, edited 1 time in total.
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Fri Jul 31, 2015 11:44 am

What it should look like: Image

What it looks like: Image
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Fri Jul 31, 2015 2:04 pm

Attach a Capx
As far as I know, this is unneeded


Scirra/Ashley need something to test. Not everyone has the problem you are reporting so it could be hard for them to reproduce. It doesn't have to be your full capx, just a smaller example that has the same problem.

Construct 2 Version ID
r201 (if that is the latest stable version)

Latest stable version is r206 (see footer of the website)

You will probably be asked to double-check you are using the right version. In Construct 2, go to File and click About and it will show you what version you have.
Find all the Construct 2 games that were on Steam Greenlight here
B
33
S
9
G
7
Posts: 451
Reputation: 6,782

Post » Fri Jul 31, 2015 3:22 pm

Simply:

Get C2 r201
Make a project using sprites
Update to C2 r206
Export your project as html5
When hosted the graphics are messed up
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Fri Jul 31, 2015 3:43 pm

The problem seems to be that textures are saved differently to html5 in the newer version
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Fri Jul 31, 2015 3:52 pm

I really need this to be fixed as I can't downgrade then export my project. I'm stuck at this point and it seems as there is no fix for this.
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Fri Jul 31, 2015 5:10 pm

It's unlikely to be fixed, or even looked at, by Ashley if you don't follow the bug reporting guidelines as Ashley now insists upon.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
86
Posts: 5,422
Reputation: 59,530

Post » Fri Jul 31, 2015 10:20 pm

zenox98 wrote:It's unlikely to be fixed, or even looked at, by Ashley if you don't follow the bug reporting guidelines as Ashley now insists upon.

I really don't understand what you're trying to say.
This is a bug... When a project is updated to the latest stable version the graphics get messed up when exported to html5
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Sat Aug 01, 2015 10:32 am

I tried using an earlier release of C2, r201 But it said I could not open the project because I saved it in r206
Please make it so you can open newer versions in older versions and it removes any features from the newer version.
B
5
Posts: 19
Reputation: 268

Post » Thu Aug 06, 2015 2:22 pm

Closing, please see the bug report requirements. We need a .capx to be able to investigate bug reports. You should also test all browsers and report which are affected, and also test the latest beta release. Also note nobody else has reported any issues so far so it may be specific to your system; consider checking for a graphics driver update.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,435
Reputation: 194,639


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests