Project won't open in 80.2

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Mar 24, 2012 4:45 pm

Capx
(I first came across this problem in r80, but it's still happening for me with r80.2)
When I tried to open my project (I hadn't touched it in a while), it failed to open in release 80 and 80.2, and I got this error message:

[quote]Failed to open project '\\?\C:\Users\Main Account\AppData\Local\Temp\cap3D1GOV\Chao Land.caproj':

Error in parameter 'End index': Type mismatch: - does not work with 'string' and 'integer' (use & to build strings)
Line 823, column 49
In Test Map ES.xml

The file may be invalid. Try checking the file in a text editor (projects are saved in XML format).[/quote]

Specs:
Motherboard: Asus M4A87TD (USB 3.0)
OS: Windows 7 Home Premium x64 (build 7601)
CPU: AMD Phenom II X4 925 @2.80 GHz
RAM: Mushkin 2GB DDR3-SDRAM PC3-12800 x4 (8 GB)
Video: Zotac GeForce GTS 250 @512MB memory
Sound: Via HD audio
C2 Release: 80.2
Zelda Gamekit (my project)

Example capxs I have made:
Zelda-Style Inventory
Zelda Hearts System

The unwritten "How do I" capx etiquette! Nearly always provide a capx of the problem you have, and try to isolate the problem and/or no capx above 10 MB. :)
B
38
S
19
G
26
Posts: 438
Reputation: 16,581

Post » Sun Mar 25, 2012 11:55 pm

It's due to this fix in r80:

[quote]WebStorage: expressions that return stored values now type-checked as returning strings. WebStorage always returned values as strings, but previously the WebStorage expressions could be used where a number was needed.[/quote]

You used a WebStorage value as a number somewhere, and it's actually a string, and since r80 the editor recognises as a string which prevents your project opening. I fixed it by wrapping the WebStorage values in int() in the XML files. Recovered project
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Sun Apr 08, 2012 1:20 am

I have the same problem, I cant open my project anymore. Im freaking out, I cant seem to fix it, and the file its trying to open does not exists...



BTW, I saved it in the newest version, and it happened for the first time right now..

As I said, im on the brink of crying in frustration..

EDIT: Was able to revert to a version from 2 hours ago, thank god for dropbox!

MakkaOleba2012-04-08 01:52:08
B
5
Posts: 15
Reputation: 405

Post » Sun Apr 08, 2012 4:33 pm

@MakkaOleba, that's a different issue, look at the error messages - they're different and caused by different things.

"Audio filename cannot be found in project" sounds like one of your audio files you've imported can no longer be found. Perhaps you deleted it from a folder based project?

Glad you've got backups set up anyway!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest