PubCenter Win10 Ads not showing anymore

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jan 05, 2017 8:48 am

Hi. I could finally build my app for Win10 again with PubCenter enabled but after testing it for a while no Ads show up. Does anyone use PubCenter Ads for a Win10 App and does it work for you?
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
58
S
18
G
6
Posts: 756
Reputation: 9,591

Post » Fri Jan 06, 2017 8:37 pm

Hi @Bl4ckSh33p

I recently released my game for win 10 and win8.1:
https://www.microsoft.com/ru-ru/store/p ... blggh69kp9 .

For export I used the r227 because I can't get it to work in r239 too. Despite the fact that I added Winjs, references and SDK in project. But if i export from r227 i get white rectangle instead Ads. You can see it in my game.

I too would like to solve this problem. What @Ashley think about it?
B
12
S
3
Posts: 119
Reputation: 1,449

Post » Sat Jan 07, 2017 12:17 pm

I could build it with r241 beta without WinJS finally. I got a few script warnings but it did run and let me publish it to the store (already approved). But I cant see any ads so far. :-/
just tested your game and I can see the white rectangles but no ad.

PS:
I added the reference for Ad SDK and it added another UWP reference. But its still not possible to check "Xbox One" after uploading it.
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
58
S
18
G
6
Posts: 756
Reputation: 9,591

Post » Sun Jan 08, 2017 6:34 am

Message: KBWords can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Bl4ckSh33p wrote:Hi. I could finally build my app for Win10 again with PubCenter enabled but after testing it for a while no Ads show up. Does anyone use PubCenter Ads for a Win10 App and does it work for you?


Hello, please post your query on this forum and we will help you with the problem - https://social.msdn.microsoft.com/Forum ... rum=aiamgr
B
2
Posts: 1
Reputation: 152

Post » Tue Jan 10, 2017 10:30 am

Hi. The link is broken, can you post it again without the http part so its not shortened please?
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
58
S
18
G
6
Posts: 756
Reputation: 9,591

Post » Wed Jan 11, 2017 10:49 am

Hi @KBWords

I want know too where we can get help with this problem
B
12
S
3
Posts: 119
Reputation: 1,449

Post » Thu Jan 12, 2017 11:22 am

Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
58
S
18
G
6
Posts: 756
Reputation: 9,591

Post » Fri Jan 13, 2017 10:18 am

@Bl4ckSh33p

It's cool. Maybe this help us)
B
12
S
3
Posts: 119
Reputation: 1,449

Post » Fri Feb 03, 2017 10:38 pm

I modified my c2runtime.js

and overrode the default onErrorOccurred for the MicrosoftNSJS.Advertising.InterstitialAd.

Open c2runtime.js press Ctrl K+D it will format the code for you.

search for MicrosoftNSJS.Advertising.InterstitialAd

Replace the function with the below code. Put a breakpoint in errorOccurredHandler compile for debug. I was able to see the error message that at no Ads were available.

When I replaced my AdUnitID and ApplictionID in index.html and data.json with the test ids. I was able to see test ads. I don't think they showed up without the code change. But I didn't run it enough to be sure

https://msdn.microsoft.com/windows/uwp/ ... ode-values

u.prototype.aT = function (f) {
if ("undefined" !== typeof MicrosoftNSJS) {
this.we = new MicrosoftNSJS.Advertising.InterstitialAd;
var q = this;
this.we.onAdReady = function () { q.j.trigger(hh.prototype.q.ur, q) };
this.we.onErrorOccurred = errorOccurredHandler;
//function () { q.j.trigger(hh.prototype.q.tr, q) };
this.we.onCompleted = function () { q.j.trigger(hh.prototype.q.sr, q) };
this.we.onCancelled = function () { q.j.trigger(hh.prototype.q.rr, q) };
this.we.requestAd(MicrosoftNSJS.Advertising.InterstitialAdType.video, this.EU, f || this.uU)
}
};

function errorOccurredHandler(sender, args) {
console.log(args.errorMessage);
};
B
7
S
2
Posts: 11
Reputation: 547

Post » Fri Feb 10, 2017 3:26 pm

Hi @euaa302

Did you get a live ads in your app?
My game was exported with Constrcut r227 and published in Windows Store get low fill rate and i dont know why. I've experimented with Constrcut r239 but I can't get ads. Also, I noticed that the project is exported with incorrect dimensions of the banner, which also can affect your ads.
B
12
S
3
Posts: 119
Reputation: 1,449

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests