Questions on Autorunner

Get help using Construct 2

Post » Sun Mar 16, 2014 8:15 pm

So I've been playing around with a game using the Autorunner template and I've ran into an issue that I can't seem to figure out.

This only happens after I export to my phone. When I tap the screen to jump, the game seems to stutter for a millisecond causing the layout to basically stop really quickly then resume moving. It's enough to notice the glitch, but not enough to ruin the game, but I'd still like it to not do it.

Any ideas on why this is happen?
B
13
S
3
G
2
Posts: 45
Reputation: 2,308

Post » Mon Mar 17, 2014 12:07 pm

There's many reason for the glitches and stutters, but in most cases, it's a matter about optimization.
You can check many things. Your sprites may be too big to handle on your mobile device, or your code is too inefficient, or etc. As I said, there's so many reason.
Before jumping to mobile, search and read some tutorials and threads about mobile optimization.
B
23
S
8
G
1
Posts: 172
Reputation: 2,780

Post » Mon Mar 17, 2014 9:52 pm

this happened because you maybe use font for display the info like the autorunner example, you need to use sprite font
for that
Carlo Andrei Mercado

Animator, illustrator, concept artist, special effects for games.

[email protected]

http://f-fman.wix.com/portfolio-ffman22

http://ffman22.deviantart.com/



tutorials:



https://www.scirra.com/tutorials/950/dynamic-mini-map dynamic-mini-map tutorial



https://www.scirra.com/tutorials/9479/p ... ing-damage falling damage platform tutorial



originally published by ffman22
B
62
S
19
G
4
Posts: 341
Reputation: 6,608


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000, Lordshiva1948 and 5 guests