[r112] Bad Streaks / Artifacts with WebGL

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Dec 14, 2012 6:36 am

I added the Vignette and Scanlines to my game to see how it looks. I liked it, but now I get lots of streaks and artifacts.

It only streaks when I am moving around on a platformer and I have the background set to move at a different speed than the top later.

I think the webgl can't figure out how to render the tiles on top with a moving background or something, and it gets confused.

So if use lerp to position, my screen kind of scrolls to the spot.
But as it is moving to that spot, all the tiles streak. See Below.

This only happens if there is no background and it is using the layout default. There is never any streaks over a tile/sprite.



Here is a capx with the issue.
https://dl.dropbox.com/u/122492/StreakTest.capx

I think the fix is just to have a background set of some type. I'm curious if there is another fix.firebelly2012-12-14 06:46:05
B
30
S
10
G
7
Posts: 416
Reputation: 7,239

Post » Fri Dec 14, 2012 5:35 pm

It's because you use a transparent layer... in this case the 'Clear background' property being 'Yes' ought to prevent the trails, but it didn't work in WebGL mode. Thanks for the find, should be fixed in the next build - just make the bottom layer non-transparent for the time being as a workaround.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,518

Post » Fri Dec 14, 2012 8:02 pm

Sounds good! Thanks Ashley!
B
30
S
10
G
7
Posts: 416
Reputation: 7,239


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest